За тия хора всичко е ала-бала

За тия хора всичко е ала-бала
18-07-2023г.
0
Карлос Контрера

Кандидатът за софийски кмет на разединената либерална десница (в ляво на снимката, този до Борис Бонев) днес е говорил за патриотизъм. 

В пост във фейсбук Терзиев ни разяснява, че няма патриотизъм без борба и саможертва. Казва го явно от позицията на човек, който на 20 години преди да започне бизнес и като студент си купува апартамент на столичната улица "Оборище". Това, че дядо му и баща му са били генерали и полковници в ДС, разбира се, няма нищо общо. Той казва, че е чакал като нас простосмъртните на опашките по време на Жан-Виденовата зима в Младост и ние трябва да му верваме. Защо не му вервате, бе маскари?!

Та многострадалният Терзиев определя събора в Рожен, на който не е стъпвал, като ракиено-форумен патриотизъм с кебапчета.

Явно за кандидата на ППДБ патриотизъм е като пиеш смути на терасата на изстрадания апартамент на ул. Оборище с веган сладкиши, в компанията на Борис Бонев и Летящата козила Ерато и заедно да се възмущават как може българският флаг да се вее високо и колко е прост българина да пие ракия и да се тъпче кебапчета. Какъв срам!?!

Извън шегата Васил Терзиев твърди, че даденият 1 милион за издигането на знамето не е модерен патриотизъм, защото не е за училища – игрища и покриви, и СТЕМ центрове. Чудно ми е защо Терзиев вместо да пише във фейсбук директно не попита своя ментор и министър на финансите Асен Василев защо тази година бюджетът за образование е по-нисък от предходните?

Колко училища можеше да се ремонтират с намалените пари и колко СТЕМ центрове да се изградят? Нали това е приоритет и проява на модерен патриотизъм?

Всички знаем отговора - за тия хора всичко е ала-бала. 

Няма морал, няма ценност, няма позиция, която да не бъде променена в зависимост от конюнктурата. 

Предадоха Македония, предадоха избирателите си. Предадоха ги защото ги презират. Защото всички извън жълтите павета и хабитата на ул. "Оборище" за тях са тълпа, която се тъпче с кебапчета и пие ракия.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.