За колоса с глинените крака

За колоса с глинените крака
30-11-2023г.
0
Гост-автор

За колоса с глинените крака - goo.gl/5LyGkZ

Навършват се 22 години от голямата ледена буря в Канада. Защо пиша за нея ли? Защото тя бе знаменателно събитие в живота ми. По Божия воля бях там, преживях я и това предопредели моя път по-нататък - да се върна в България и да започна живот наново, всред природата, разчитайки на нея, а не на системата.

Ще ви разкажа накратко, а тук има видео, което ще ви даде идея за какво иде реч:


Това беше природен катаклизъм при който една цяла провинция в Канада, с размер 10-15 Българии остана без електричество.
Срина се цялата електропреносна система - далекопроводите, стълбовете. Начупиха се дърветата, от наслоилия се върху тях 10-15 см. лед. Беше страшно да чувам пукането на дърветата и да ги виждам как рухват от тежестта на леда.

Угасна токът навсякъде. Спряха водопречиствателните станции, банките, магазините, влаковете, бензиностанциите, летищата. Канализацията не работи, питейната вода е негодна. На всичкото отгоре не можеше да напуснеш страната, защото влаковете и летищата също не функционираха. Спряха пощите, комуникации, интернет, ВСИЧКО! Спряха хладилните инсталации, храната по магазините започна да се разваля, а помпените инсталации не работеха и не изпомпваха подпочвените води - складовете и мазетата се наводниха.
Оказа се, че дори да имаш сто хиляди долара в банковата ти сметка, не можеш да си купиш една брадва с тях, защото няма интернет и системите за електронно разплащане в магазините не работят, банкоматите не работят също. Парите в един миг се оказват просто виртуални цифри в някакъв компютър (да се замислят тези, които превъзнасят виртуалните валути като Биткоин). Канадците не се запасяват, не правят зимнина, те пазаруват ден за ден с кредитни или дебитни карти. А ето, магазините са със електронни системи за извършване на продажбите, които не работят без ток и интернет.
Хората бедстваха, защото там нямат печки, камини, всички се топлят на ток, повечето сгради нямат дори комини. Без вода, без топлина, без пари, без храна - ВЕЛИКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, СИМВОЛЪТ НА ПРОГРЕСА РУХНА ПРЕД ОЧИТЕ МИ, САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ!
Ако не беше армията да открие заслони за хората по градовете, така щяха да си измрат от студ и глад. Единственото, което спаси нещата е, че бедствието все пак беше локално и за няколко месеца канадските власти се справиха с щетите.
Но смятате, че сценарий в глобален план, за цял континент е невъзможен? Помислете пак!
Да, металният колос на цивилизацията всъщност се оказа с глинени крака.
Това ми даде едно почти пророческо виждане за същността на цялата днешна цивилизация, колко уязвима е тя и колко уязвими са хората, приспани от удобствата ѝ. По онова време и аз бях един от тях, IT специалист, на стабилна служба в престижна компания, добро заплащане, радващ се на всичките екстри на човек от средната класа.
Е, каква е тази цивилизация, на която ѝ дръпваш шалтера и след два-три месец я няма? Ами НИКАКВА. ТОВА НЕ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯ.
Уви, за повечето българи, особено за младите, думи като "стопанство", "двор", "самодостатъчност", "живот на село" звучат толкова архаично, че произнасящите ги биват обявени за чудаци и сектанти. Но времето е показало друго. Човекът от видеото го е казал простичко:

“Ако това се беше случило преди 200 години (по времето на индианците), снежната буря щеше да дойде и да си отиде. И хората дори нямаше да забележат, щяха да си имат дърва за печките, да готвят на тях и да не ги е грижа. НО днес човек се е поставил в ПЪЛНА звисимост от системата.”


Само децата с реални (а не виртуални) умения с ръцете си, можещи да изработват, да поправят и създават нови неща - само те ще станат достойни продължители на цивилизацията. 
Защото промяната е тук вече, приятели, БЛЪСКА ПО ВРАТАТА ВИ, независимо съзнавате ли го или не. И тя няма да дойде като пролетен вятър, а като ураган...
Затова непрекъснато пиша, че е безумие да раждате деца и после да ги оставяте в ръцете на системата да им вменява морал, умения, духовни качества. ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ. ТЯ може да произвежда САМО и ЕДИНСТВЕНО КОНСУМАТОРИ И РАБОТНИЦИ. Тя няма да приобщи децата към Бога, няма да ги научи да разбират и обичат своята майка Земя (както правят индианците https://blog.beinsa.info/2019/04/02/maya-education/), няма да  ги научи да разбират тялото си и ги подготви за единствено правилният живот - в единство с Природата. 
Днес всичко зависи от вас! От никой друг. Ние правим промяната. Чрез децата си, чрез нас. Великият реформатор Махатма Ганди бе казал "Ако искаш да видиш нещо променено в света, промени го в себе си"
Още преди 2000 години бе казано - не можеш да служиш на Системата (Мамона) и на Бога. Трябва да избереш едно от двете. Учителят Виссарион (Сергей Тороп) казва:
"Нея [сегашната система] трябва или да я отхвърлите напълно от себе си и да построите нова самостоятелна система, или усилията ви ще бъдат безсмислени. Иначе това ще е една игра, която ви дават да си поиграете, за да се утешите, да си поговорите за Бога, да си поговорите за прекрасното, за развитието. Но главното е – да продължавате да се намирате в робска зависимост от тази система."
"Докато участвате в системата, никога няма да излезете при Светлината. Никога! Приказвайте колкото си искате за прекрасното, но няма да успеете да излезете на този Връх."
Като продължение вижте как в България хората излизат от системата: https://blog.beinsa.info/2019/04/08/german_community/

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.