Зеленски и Залужни са се хванали гуша за гуша

Зеленски и Залужни са се хванали гуша за гуша
30-11-2023г.
0
Боян Чуков

В Киев ври и кипи. Зеленски и Залужни са се хванали гуша за гуша. 

Лоши хора искат да отровят съпругата на Буданов, шеф на ГУР (военно разузнаване на Украйна). Близък на Залужни беше взривен с граната точно на рождения си ден. Отношенията между ГУР и СБУ (контраразузнаване на Украйна) са драматични. Зад ГУР стои отдавна ЦРУ. СБУ е лоялно на Зеленски. 

Украйна е в навечерието на драматични събития. За протокола: спомнете си анализите на чуждите и наши евроатлантически анализатори преди една година. Тогава всички в хор твърдяха, че Русия е свършена. Руската армия е разбита и Кремъл „другата седмица ще капитулира“. РФ ще се разпадне, а Путин е мъртъв и вместо него по телевизионните екрани виждаме негови двойници, трима на брой минимум. Или Владимир Владимирович е тежко болен и неговата кончина е неминуема в близко бъдеще. Сега се оказа, че Путин се готви за предстоящите президентски избори в началото на 2024 г. 

Спомнете си как демократичната преса разкри „зверствата на руската армия“ в Буча. Как руснаците „убиха“ с ракета цивилни граждани в Краматорск. И какво се оказа? Буча е един нескопосан фейк. А ракетата в Краматорск е украинска „Точка-У“. РФ не се разпадна. Руският ВПК произвежда 7 пъти повече боеприпаси от колективния ВПК на Запада и непрестанно поднася изненади със своите нови оръжейни изделия. Западна Европа обеща на Зеленски 1 млн. снаряди до края на тази година. Докара ги до 30% от обещаното и дотук! А Остин, министърът на отбраната на САЩ, поиска да изтегли от Украйна щатските танкове Abrams и да ги замени с германски Leopard. Хитро. Вече няма да горят американските, а само германските. 

Войната в Украйна приключи своята първа фаза. Навлиза във втората фаза. САЩ искат военен Шенген. Това е косвен признак, че идва следваща фаза от бавно разрастващата се глобална война за спасяването на американския хегемонизъм. Или по-точно това ще бъде отчаян опит хегемонията да бъде реанимирана. В първата фаза като сухи съчки „изгоря“ Украйна. Всички останали воюват с лимитиран потенциал. Пазят ресурси за второто действие. Зеленски е все по-нервен. Вече не го искат в „демократичния свят“ на гастроли по парламенти и конгреси. Поляците и те го разлюбиха. За него останаха два варианта в обозримо бъдеще. Първи, да се превърне в сакрална жертва. Втори, да го запазят като актив, в който е инвестирано прекалено много, а и знае неприлично много. Нещо като вариант „Саакашвили“. Не вярвам да го оставят да плава из морета и океани със своите новозакупени скъпи яхти. Приближени на Зеленски се опитаха да обвинят за последните нещастия на Украйна ген. Залужни и Борето Джонсън от мъгливия Албион. Но опитите са прекалено ялови. Зеленски ще опере пешкира. Няма как. 
Путин също има проблеми в Русия. Но се вижда, че той полага системни усилия да си „подреди къщичката“. Шамароса някои олигарси и шавливи високопоставени чиновници. Пробва вариант на СМЕРШ в Крим, който засега дава резултати. Окошари една камара корупционери. Бори се с нелегалните гастарбайтери от бившите съветски републики. Въпреки това обаче около него продължават да гастролират псевдопатриоти и откровени измамници. Но Авгиеви обори не се чистят така лесно. Изпрати Чубайс като съветник на Милей, новия президент на Аржентина. Като експерт по въпросите на приватизацията. Пълна трагикомедия за горките аржентинци. 
Американците прехвърлят бремето на „битката с Путин“ на европейците. Германия ще поеме финансовите разходи и преди всичко оръжейните доставки. Румънците трябва да приютят самолетите F-16, които ще трябва да попилеят руските системи С-500 и С-400. Молдова я набутват в предстоящата драма в Приднестровието заедно с остатъците от ВСУ (украинската армия). Прибалтийците са като пионерите... „винаги готови“ да се бият срещу Путин. Поляците усетиха, че започва да им пари и започнаха да правят странни движения. Замириса им на изгоряло. Нашите ръководители ни набутват все повече, но за сметка на бъдещето на нашите деца и внуци, като действията им индиректно в геополитическия сблъсък ще поставят под въпрос териториалната цялост на страната ни. 

В българските институции върви процес на тотална дебилизация и откровена антиселекция на колониална администрация. Няма да е далеч денят, когато клонът ще се счупи. Тогава много от днешните безхаберници ще се опитат да се изпокрият от народния гняв. Или да казват, че те всъщност не са били те. Нагаждачеството и мимикрията, смяната на възгледите съобразно господарите са основен принцип на българския политически елит. Принципът на безпринципността.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.