София навлиза в заложническа драма

София навлиза в заложническа драма
28-11-2023г.
0
Карлос Контрера

Плавно София навлиза в заложническа драма. 

Не говоря за снега, а за политическата заложническа драма. Имаме нов кмет, който няма мнозинство, няма подкрепа в Столичен общински съвет и се превръща в заложник и изкупителна жертва на собствената си политическа група. Нещо повече - Терзиев се превръща в арестант на амбициите на Спаси София и личните амбиции на Борис Бонев да стане голям началник. 

Както се вижда, лилавото НПО кадрува усилено до степен да управляват например Столичен инспекторат. И успя да нанесе първи сериозен управленски негатив в последните дни. Тези и други подобни назначения рискуват да превърнат Спаси София в общински, административен тумор, който с всичките си дивотии първо ще отрови Терзиев.
Не знам дали ПП си дават сметка, че са оставили софийския кмет сам в необрано лозе, без сериозни хора за екип, с група в общинския съвет, която не знае рак ли е, риба ли е.  

В резултат Терзиев стои сам, яде шамарите, превръща се в гръмоотвод за цялата политическа немощ в СОС, предвождана от Борис Бонев и групичката около Демократична България. 

Благодарение на ината на Бонев да става Председател съветът вече е блокиран, натрупват се антагонизъм, червени линии след червени линии. Водачеството на Спаси София в т.нар. разговори, преговори се вижда като ялово. Тия съботно-неделни срещи са имитация на дейност, според мен. Седнали да си сравняват политическите програми. Политически театър, нищо повече. 

От Спаси София видимо тикат нещата към съглашателство с БСП и евентуална комбинация със социалистите, без да си дават сметка за електоралните и управленските щети. Дали са обяснили на собствения си кмет какво значи съвместно управление с БСП и какви неща ще им се наложи да подкрепят? Дали са обяснили на Терзиев, че по много въпроси на БСП не може да разчита. Как например БСП ще подкрепят план-сметката с 40 млн. лв. отгоре за чистачите от Титан и Грийн партнърс. Какво ще се случи с подкрепата на БСП, когато се повдигне темата за преименуването на улици? А с украинското знаме? А с общинско предприятие за чистота? Въобще Спаси София залагат такава мина под стола на Терзиев, че сегашната ситуация без работещ съвет ще му се види песен. 
Казвам тези неща, защото е видимо, че Спаси София се канят да преяждат с власт и именно тяхната зловредна групичка е проблемът и в започване на каквито и да е разговори, и в администрацията, където бясно искат да кадруват до степен да обсебят ресорите - Транспорт и строителство. Малко време остава на Терзиев да поеме водещата роля и да постави началото на някакви политически разговори. Не го ли направи от заложник ще се превърне в жертва на собствените си хора. 
Ако не иска да е арестант на Московска 33, а кмет, трябва да се еманципира от дребните сметки и нискостойностни съвети на спасителите и Да, България, защото се видя от техния акъл до къде стигна.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.