Явно някои хора са над закона. Това е морален монопол

 Явно някои хора са над закона. Това е морален монопол
30-10-2023г.
0
Ружа Райчева

Слушам по радиото как избирател на ПП-ДБ обяснява, че ЦИК са виновни за това, че Асен Василев не е гласувал в Хасково. 
Те били длъжни да видят, че той е министър и да го пуснат да си гласува въпреки че нарушава закона. Как така му пречат на човека, той министър бил!
Следващите виновни са ГРАО. Откъде били  разбрали те, че е регистриран в САЩ, как били разбрали. Едва ли не - какво се бъркат, нека човекът си нарушава закона. Явно ГРАО, ЦИК и всяка институция по линията са виновни за това, че финансовият ни министър не познава Изборния кодекс и не знае, че не може да гласува за кмет на община, без да има 6-месечна уседналост. 

Вчера по бТВ спорихме: казвам - никой не задава въпросът оказвал  ли е наистина натиск върху министъра на електронното управление за насочването на 640-те милиона лева от годишния бюджет на министерството по обществени поръчки. Това го каза не друг, а въпросният министър Йоловски. Отсреща ми скачат - че ние разследващ орган ли сме? Казвам, че нямаше да има доклад на ДАНС, ако зам.-министърът не беше направил грешка: отговорът е “Какво значение има”?

Явно някои хора са над закона. Това е морален монопол. Когато сгрешат - някой друг е виновен. Когато нарушат законът - някой друг е бил длъжен да го нагласи така, че да е удобен. 

Интересно, защото помня как Кирил Петков, в нощта когато арестува Борисов незаконно написа “Няма никой над закона”. 
Явно оттогава той и част от обкръжението му са решени да докажат обратното.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.