КЪДЕ Е БОРИСОВ?

КЪДЕ Е БОРИСОВ?
30-10-2023г.
0
Гост-автор

Вероятен отговор е, че се чувства неудобно от безспорната загуба в София, от начина по който издигна кандидат и от начина по който го остави да си прави 28 дневната кампания. 

Но не е това. Всички, които познаваме явлението Борисов знаем, че неудобството не е  в арсенала на неговите възможности.
Вероятно съжалява за изпълнението с ДАНС, което наместо да му изпише веждите му извади очите, като доведе до висока мобилизация на десния вот в София. Ако умее да съжалява.

Вероятен отговор е и, че се чуди как да действа от тук нататък. Дали да „подскаже” на своите последователи как да постъпят на следващите избори, дали да замълчи дълбокомислено и да остави другите политически сили да разберат, че в крайна сметка всичко ще зависи от него. Едва ли, като се има предвид, че поне една трета от избирателите на ГЕРб в София не уважиха изборът на Борисов за кмет и си останаха у дома или подкрепиха други кандидати.
Може би пък чака някакво  окултно събитие, или такова със звезден характер да настъпи, за да му подскаже Майката природа  как да постъпи нататък.
Ама не се явяват някакъв ретроградни събития през предстоящите дни, явления които иначе често дирижират изявите на Борисов.
Не, не и не!

Борисов подготвя офертата за пазарлъка. И тя ще бъде проста – подкрепа, срещу признание.
Борисов ще поиска  неговите да подкрепят Терзиев, което достатъчна част от тях ще направят, срещу легитимация на сглобката на софийско ниво. Легитимация минаваща  вероятно дори през искане   на мястото на председател на общински съвет. Или най-малкото коалиционно споразумение. Засега на местно ниво.

Сега вече той ще поиска признание. Защото осъзнава силата си, осъзнава също така, че неговите членове така единно и мощно мразят пепетата, че подкрепата им за Ваня Григорова е съвсем възможна, дори повече от възможна.

Затова той ще се пазари прегръдката между ППДБ и ГЕРБ да стане , така да се каже законна.

А какво става с всички /до една/ политически партии, които са били в прегръдката на ГЕРб, е исторически ясно и  много лесно проверимо.
Безусловна подкрепа Борисов няма да даде, освен ако няма нещо в международен и по-скоро междуконтинентален план, което да го принуди.
Тази топка е все още, слава на Бога, в ръцете на ППДБ. 

Да се борят  до край или да приемат легитимация на сглобката  /тази отвратителна думи си я измислиха сами от пп-тата/ и в София.
Връщането на машините  дава сила за твърдо поведение.

А, ако без пазарлък, Борисов подкрепи тези, които са му по-близки идеологически, то тази подкрепа ще бъде добре дошла и оценена.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.