Вие сте властта, срещу която пак се вдигате на геройски протести

Вие сте властта, срещу която пак се вдигате на геройски протести
28-10-2023г.
0
Кристиян Шкварек

През март 2022-ра в София имаше протест в подкрепа на Украйна и срещу решението на кабинета "Петков" да не изпраща оръжие. В протеста се включиха... депутатите и министрите от кабинета "Петков". Така, може би за първи път в историята ни, едно правителство протестираше само срещу себе си и своите решения. 
По-късно същата година, през лятото, кабинетът "Петков" се изпокара помежду си и изгуби мнозинство в Парламента, след което логично и позицията председател на Народното Събрание в лицето на Никола Минчев. В следствие на това депутатите и министрите от кабинета, заедно с умнокрасивите напълниха жълтите павета и протестираха... срещу опозицията. По времето, в което те самите са на власт.  
Сега се задава трета вълна протести на властта срещу самата себе си. За трети път в историята на цялата ни държава, и то в рамките на две години, тези на власт, тези с правителство, с министър председател, с министър на вътрешните работи, с министър на финансите и с министър на отбраната - тоест с пълен контрол над инструментите на властта, ще се правят, че са опозиция, че са на улицата, че са "бунтовниците" срещу "империята", "гражданите" срещу "овластените". 
Ма вие сте овластените бе, филмари. И то свръховластени, отвъд всякаква реална обществена тежест. Загубихте изборите, бяхте втори, а ви дадоха да съставите правителство. В момента вече и втори не сте, а трети, след Възраждане, и стремглаво запътили се към естествените 7-8% електорат, които винаги сте имали. След кратката аномалия да успеете да се качите на вълната на Радев, скоро отново ще сте 5-та политическа сила в страната. Това показват всички избори, всички социологии, че и думите на самият Петков от записа за "7-8% реална подкрепа ", която имате. 
И въпреки това държите всички министерства, без външното. Всички агенции, директори, комисии. Вашият вицепремиер Василев разпределя милиардите от бюджета, реже баницата, реди порциите. Вашите спонсори получават договори на стойност милиони от Плана за Възстановяване. Вие сте властта, срещу която пак се вдигате на геройски протести. 
Или сте тотални шизофреници, или сте абсолютно безсрамни.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.