Яков Кедми: Съветвам всички западни генерали да проучат и си припомнят внимателно операция „Багратион“! (Видео)

Яков Кедми: Съветвам всички западни генерали да проучат и си припомнят внимателно операция „Багратион“! (Видео)
03-07-2024г.
0
Лентата

„По отношение на количеството и качеството на тактическите ядрени оръжия Русия многократно превъзхожда целия Запад, взети заедно“. Това заяви в предаване Яков Кедми – израелски държавник, дипломат, в периода 1992-1999 г. е ръководител на израелската специална служба „НАТИВ“. Той коментира причините за ядрената ескалация в света.

„Това, което Западът се опита да направи, започна с изявление на недалновидния министър-председател на Англия, който започна да заплашва Русия с британски ядрени оръжия. Оттогава се повдигна въпрос, чийто смисъл може да се изтъкне, че прагът за използване на тактическо ядрено оръжие се понижава. Да, това е вярно“, категоричен е експертът по национална сигурност, чието мнение е високо ценено от експертите в областта.

Той обръща внимание в превъзходството от страна на Русия и в количеството и в качеството на тактическите ядрени оръжия. Експертът предупреждава, че Западът не бива и да си помисля да стига до момента на ядрена атака, защото „ще пострада“ първи.

„По отношение на количеството и качеството на тактическите ядрени оръжия Русия многократно превъзхожда целия Запад, взети заедно. Именно към това е насочена промяната в стратегията. Всичко това е важно, за да се покаже на целия Запад: „И по този въпрос ние ви превъзхождаме няколко пъти. Не си и помисляйте за това! А кой ще пострада от това? На първо място – вие!“.

Яков Кедми съветва западните генерали да си спомнят за операция „Багратион“: „Един отличен генерал каза: „Изминаха 80 години от операция „Багратион“. Съветвам всички западни генерали да проучат внимателно тази операция“. Нямам какво да добавя към думите му.“

КритичноБГ припомня, че операция „Багратион“ e кодовото име на Беларуската стратегическа настъпателна операция, проведена от Червената армия в периода 22 юни – 19 август 1944 г. Това е една от най-големите военни операции в историята на човечеството. Наречена е в чест на грузинския принц и руски пълководец, прославил се във Френско-руската „Отечествена“ война (1812), генерал Пьотър Багратион, смъртно ранен в битката при Бородино.

В хода на настъплението немските войски са изтласкани от Беларус и почти напълно е разгромена немската група армии „Център“ и три от съставните ѝ армии – 4-та армия, 3-та танкова и 9-а армия.

Източник: kritichno

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.