99% от активно мразещите новия патриарх в социалните мрежи не бяха чували за него

99% от активно мразещите новия патриарх в социалните мрежи не бяха чували за него
01-07-2024г.
0
Тихомир Чергов

Гарантирам ви, че до вчера 99% от активно мразещите новия патриарх в социалните мрежи не бяха чували за него и не знаеха за кой е. Мразя да цитирам тази банална, преекспонирана и леко наценена книга "1984", но няма как да не припомня "двуминутките на омразата", когато Режимът посочваше на хората кого трябва да мразят и в същата минута те го намразваха, лицата им се изкривяваха и почервеняваха, започваха да кълнат и физиономиите им се изкълчваха в грозни гримаси.

Така както намразиха патриарх Даниил за един ден, така и заобичаха Зеленски за един преди две години. Почти никой от тях не го знаеше този човек преди 22 февруари 2022, и изведнъж в един ден той им стана "любимият политик", "най-големият личен герой", "човекът, на когото се възхищават", "новият Чърчил" (б.р. голяма ирония тук, защото Чърчил е същият надут балон, който извън ролята, която му приписва пропагандата, е един от най-провалените британски политици в историята).

Любовта и омразата са може би най-искрените човешки емоции. При тях винаги има натрупване, не стават изведнъж. Не можеш за един ден да заобичаш или намразиш някого. Не могат да ти посочат някого и да ти кажат "Обичай го" или "Мрази го" и ти да го заобичаш или намразиш. Дори да те измъчват, бият и насилват, ако имаш свободна воля, не могат да ти наредят да обичаш или мразиш някого.

Затова повтарям, че умнокрасавитета и повечето либерали НЕ СА ХОРА. Това не е геноцидно изказване, не е евгеника. Това е просто констатация, защото когато си загубил команда дори над най-искрените и интензивни емоции като любовта и омразата, когато те могат да ти бъдат с лекота програмирани отвън, тогава ти вече не си човек, а си някакъв робот от кръв и плът. Нямаш свободна воля, мислите ти и емоциите ти се програмират от другаде. А без свободна воля просто не си човек вече.

Тук дори не става дума за "добри и лоши хора". Има хора, които са много лоши и вършат много злини, но все пак са хора, защото мислят и вършат злото чрез свободната си воля. Дори за такива хора има шанс за спасение, защото е останало късче душа и има поне някакъв шанс чрез свободната си воля да се покаят и променят. Умнокрасивите не са хора, защото нямат свободна воля, следователно вече нямат и душа. Това са хуманоиди, при които дори най-съкровенните емоции не са тяхни и лични, а им се програмират от другаде.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.