Всеки, който би могъл да измисли такъв сюжет за торта или да яде от такава торта, е фашист и в червата си

Всеки, който би могъл да измисли такъв сюжет за торта или да яде от такава торта, е фашист и в червата си
22-12-2023г.
23
Лидия Делирадева

Да, всички научихме за тортата за Коледното парти на управляващите. Всеки интелигентен човек, независимо дали е бил против или за премахването на паметника, би се отвратил.
Но аз няма да кажа нищо за отвращението. 

Видях на тортата отрязани глави. Глава на мъж, глава на жена и глава на... дете... Отрязана глава на дете... 

Всеки, който би могъл да измисли такъв сюжет за торта или да яде от такава торта, е фашист и в червата си. Такива хора не са болни, те са прокоба. Черно-кафява прокоба, която се наслаждава на трупове. Както някога са празнували Коледа в концлагерите, танцувайки върху обезобразените тела на жертвите си - мъже, жени и... деца... ДЕЦА...
Но ние се намираме в изключителна опасност и поради друга причина. На прага сме на най-светлия празник. На прага сме на Рождението на Божия син. Да празнуваш с такава торта наближаването на Рождество означава, че в душата ти няма нито вяра, нито доброта, нито смирение, нито обич. Има само черно-кафява ненавист, има жажда за мъст, има стремление да отмъстиш на онези, които са били против твоите решения, има неистов черно-кафяв нагон да натриеш носа на другия. 
Рождението на Божия син е омърсено с омраза. Дори аз, която не съм особено вярваща, прекрасно разбирам, че тази по́казна, демонстративна жлъч, няма нищо общо с християнското човеколюбие.
Когато начело на държавата тържествува омразата, не ни чака нищо добро...
Исус не се е родил в петзвездна частна клиника. Но с раждането му е изгряла Витлеемската звезда. Нека потърсим човеците, които създават звезди. Те са сред нас. И нека никога не допускаме да направим живота такъв, че звездите да гаснат…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.