ВМРО блокира пътя към границата с РС Македония при Гюешево

ВМРО блокира пътя към границата с РС Македония при Гюешево
23-06-2023г.
0
Лентата

Блокадата ще продължи неопределено време. Ние от ВМРО сме категорични, че предателският акт на 47-ото НС от 24 юни миналата година трябва да бъде напомнян непрекъснато.

Нищо не е забравено. Нищо не е простено.

Пътят от Кюстендил към Гюешево е блокиран от коли и симпатизанти на ВМРО. Това е основната пътна артерия между София и Скопие. Актът е символичен и цели да покаже, че пътят на РС Македония към Брюксел трябва да бъде спрян, докато езикът на омразата и гоненията срещу македонските българи не бъдат прекратени.

Предателите, които управляват България явно не знаят, че когато ти забият нож в гърба, не се кланяш. Неслучайно на този ден ние сме тук в местността Сенокос. Една година след приемането на позорното френско предложение. Тук, преди 10 г. направихме този паметен знак. Едно време тук са се събирали смелите мъже, които са се биели за свободата и българщината в Македония, заяви по време на блокадата почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Днешната ни акция е предупреждение към националите предатели и няма да им простим. Това е първият ход, който ще предприемем. Чухме от записите им, че се управляват от посолството. Българският народ избира министрите и депутатите си, за да управляват според техните интереси. Слугинажът трябва да приключи. Всички коли на пътя и затваряме пътя за Скопие, каза още Каракачанов.

Припомняме, че на 24 юни 2022 г. 47-ото НС на Р България извърши едно от най-големите национални предателства в най-новата история на страната ни, а именно – отмени ветото за стартиране на преговорите на РС Македония за членство в ЕС. 

През 2020 г. 44-ият парламент наложи тази възбрана, докато от Скопие не изчистят проблемите с правата на македонските българи, прекратят злоупотребата с историческата истина и политиците от другата страна на границата не спрат да насаждат омраза и да манипулират обществото, създавайки непримирими врагове от един братски народ, изкуствено разделен с граница от коминтерновския сърбо-комунистически режим.

След този позорен акт, станал възможен благодарение на гласовате на ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС, не без дейното БЕЗучастие на „Възраждане“, ИТН и БСП, насилието над македонските българи ескалира повече от всякога. 

Държавната политика стигна до крайности като затварянето на български културни центрове в Битоля, Охрид и Скопие. 

Езикът на омразата от другата страна на границата придоби чудовищни размери. Манипулацията се прокрадна до високите етажи и в Брюксел с план за пренаписване на т.нар. „френско предложение“ и опит да бъдат премахнати от Доклада за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към ЕС всички български условия, залегнали в него – т.нар. Компромис 18 или станал по-известен като „Скопиегейт“.
Всичко това ни показва само едно – тези, които бабуват на безпринципното и истерично влизане на РС Македония в ЕС, няма да се спрат пред нищо. За тях национален идеал и историческа истина са просто голи фрази. Това са слуги на чужди интереси – службогонци на щат в чужди посолства.

Ние от ВМРО няма да допуснем повече това национално предателство, извършено от 47-ото НС, да продължи да пуска отровните си пипала.
Взимаме нещата в свои ръце, както преди 100 години!
Нищо не е забравено! Нищо не е простено!
Бог прощава! ВМРО – НЕ!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.