В България има една шофьорска мъдрост - ако колата работи, не вдигай капака, не барай, ще повредиш нещо

В България има една шофьорска мъдрост - ако колата работи, не вдигай капака, не барай, ще повредиш нещо
12-11-2023г.
0
Огнян Минчев

Гласувам временно и под условие доверие на Мета за да продължа да използвам Фейсбук. 

Имам около 5000 приятели и още около 16-17000 души, които ме следват. Пиша разни работи, някои хора четат, други - коментират... Аз финансова полза от това нямам, но предполагам, че собственикът на Мета има алъш-вериш от мен - както и от редица други като мен, които въртят този бизнес в полза на г-н Цукърбърг. Най-малкото, защото виждам, че относителният дял на рекламите нараства.

На тази основа смятам, че собственикът на Мета може да отговори на жеста с известна доброжелателност. Първо, да спре да предупреждава, че ще трябва и да плащам, освен че пиша и предизвиквам инфо оборот. Второ, да спре да обеднява моя нюз-фийд, да ми натриса лавина от тъпи картинки и цветенца, а да ме лишава от минималната ми възможност активно да избирам четива - чрез бутона "най-нови", например, който мрежата премахна. Като казах премахна, искам - трето - също да помоля управлението на мрежата да спре да прави непрекъснати и безсмислени промени на формата, дизайна и съдържанието на мрежата. 
В България има една шофьорска мъдрост - ако колата работи, не вдигай капака, не барай, ще повредиш нещо.  

В Америка тази мъдрост не върви - на този континент промяната сама по себе си е религия, отсъствието на промяна е синоним на упадък. Хубаво, ама все пак във всяко нещо трябва да има мярка - защото иначе хората се местят при конкуренцията. Преди 2-3 години Телеграм беше мрежа на постсъветското пространство, но днес вече не е така... 

А там кой пише и кой кой държи перодръжката - не е съвсем ясно...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.