Управляват ни злонамерени и опасни за държавата типове

Управляват ни злонамерени и опасни за държавата типове
30-06-2023г.
0
Любо Кольовски

Управляват ни не само дискредитирани и компрометирани екземпляри. Управляват ни злонамерени и опасни за държавата типове, които ни мразят и се страхуват от нас, защото  ние ги ненавижзаме. Ето какво информира SEGABG.COM:

"Не се очертава Народното събрание скоро да разгледа предложението за провеждане на национален референдум, с който левът да се запази като национална валута до 2043 г. Инициативата за допитването е на "Възраждане" и на практика цели да блокира въвеждането на еврото, дори като паралелна валута, през следващите 20 години. Тя обаче се натъква на мълчалив бойкот от повечето политически сили в парламента.
Днес обсъждането му беше включено в дневния ред на парламентарната бюджетна комисия. Заседанието й обаче се провали, след като повечето членове на комисията изобщо не се появиха. Не дойде нито един депутат от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ; от ДПС се появи единствено Петър Чобанов, който така и така трябваше да бъде там, защото е временен председател на комисията; Румен Гечев и Тошко Йорданов дойдоха от името на БСП и ИТН. Появиха се депутатите от "Възраждане", но бройката така и не стигна, за да започне заседанието и, след кратко чакане, всички се разотидоха.

Самата бюджетна комисия дори не е водещата при разглеждането на предложението. Такава е комисията по правни въпроси. Там обаче инициативата дори не е допусната още до дневния ред.

Така ясно се очертава един блок на съпротива срещу предложението. На питанията на "Сега" дали ще продължи все така тази история, депутатите вдигаха рамене и признаваха, че не знаят. Но споделяха, също така, че рано или късно предложението за допитване трябва да се разгледа. Законът за допитванията казва, че парламентът трябва да приеме решение по предложението за референдум на едно гласуване в срок до три месеца от внасянето на предложението, ако са спазени изискванията на закона. Подписката, която събра "Възраждане" беше внесена в Народното събрание на 7 април т.г. С други думи, срокът изтича след малко повече от седмица."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.