Тъкър Карлсън е вписан в "Миротворец"

Тъкър Карлсън е вписан в
08-02-2024г.
0
Лентата

Американският журналист Тъкър Карлсън, който интервюира руския президент Владимир Путин, фигурира в базата данни на украинския сайт „Миротворец“, който публикува лични данни на хора, които създателите на портала смятат за врагове на страната, предаде ТАСС. При това вписването на журналиста е с дата 8 юни 2023 г. Карлсън е обвинен в „участие в актове на хуманитарна агресия срещу Украйна“ и „манипулиране на обществено значима информация“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Карлсън се е срещнал и е разговарял с Путин. Според него интервюто ще бъде публикувано „веднага след като бъде подготвено“. Според "Уолстрийт джърнъл" Карлсън ще публикува интервюто в четвъртък, на 8 февруари. Очаква се той да се появи на страницата на журналиста в социалната мрежа X и на официалния му сайт.

Тъкър Карлсън каза вчера, че ще търси интервю с украинския президент Владимир Зеленски, тъй като всички предишни интервюта на украинския лидер в американски медии не са журналистика, а пропаганда.

Източник: ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.