Тепърва идва по-страшно поколение...

Тепърва идва по-страшно поколение...
06-06-2023г.
0
Гост-автор

Минавам с автобуса край едно заведение с красива зелена украса и гледам група момчета късат листа. Бездруго отивах там, защото харесвам това място, но докато стигна от спирката, момчетата вече ги нямаше. 

Попитах барманката дали е видяла какво правят. Потвърди и обясни, че тя им се е скарала, затова избягали набързо. И започна едно оплакване от тази група малолетни гамени от “добри семейства”, които всъщност били доста повече.

Обикаляли из цяла София да крадат. Чат-пат пробвали и при нея. С някои успяла да се сприятели, но други хитреели. На един дори забранила да стъпва там, а той се върнал с майка си, която вдигнала скандал, че си позволяват да обвиняват нейния малък посерко. 

Наскоро счупили рекорда по наглост. Попитали за зарядно, обаче барманката нямала. Всъщност им трябвал само накрайник и поискали този на ПОС терминала. Жената останала шашната, като само попитала: “Сериозно  ли мислите, че ще затворя, за да си зареждате телефоните?” 

София е пълна с тълпи от такива пичлемета, до един от “добри семейства”, което реално означава, че са тотално изтървани, а не както хората мислят - че са възпитани и добрички.

Простеят на воля, пилят нервите на околните и като му зашиеш шамар на такъв дрисльо, после ти излизаш лош. То и не е твоя работа да го възпитаваш, но просто няма кой. За да се стигне до такова поведение, значи явно не са предадени дори елементарните уроци. Родителите му са същите отпадъци като него. 

Така стигаме и до възрастните. При тях също има простотия до шия.

На място, където минавам всеки ден, две кучета тъкмо се бяха сбили. Собственикът на нападнатото беше с дъщеря си и двамата бързаха да се отдалечат. Чух бащата да се провиква към другия човек:
 - Твоето куче нападна моето в гръб. Няма да спорим. Точка!
В този момент минавах покрай виновния и го чух да казва:
 - Да, бе! Щото съм си гледал телефона, значи съм виновен.

Бахти наглостта! Зяпал телефона, поради което изпуснал кучето и станала беля. А той не чувства грам угризения! 

Ти куче ли разхождаш или лайкваш в ТикТок? Това ли е “любовта ти” към животните? Не, това е егоцентризъм - харесва ти, че живо същество обикаля около теб, махайки радостно с опашка. Ако обичаше животните, щеше да оставиш телефона поне докато го разхождаш. 
Какво можем да очакваме от такъв отпадък? Той е дълбоко убеден, че всичко му е позволено и няма вариант да носи отговорност за нещо от собственото си поведение. Докато други страдат, на него няма да му пука. Трябва да го заболи, за да разбере грешката си - примерно чрез солена глоба.

Като стана дума за зомбирането с телефоните, още по-грозно е, когато майка с малко дете зяпа дисплея.

Ей, мърло нещастна! Това ли е времето, което отделяш на детето си? То е ясно, че не заслужаваш да си майка, но след като Господ е бил милостив към теб, поне го използвай. С детенцето, за ръчичка, по пътечката - това е вълшебно! Наслаждавай се на тези мигове, защото няма да се върнат. След няколко години детето ще е пораснало, а ти ще ревеш, понеже ще има свои интереси, различни от твоите. То не е длъжно да поправя твоята грешка с пропуснатото време. 

Направо съм отчаян! Тотално изпростяване на населението. Много от тези хора имат дипломи за висше. И какво от това, след като са същите цървули? А както стана дума в началото на поста, тепърва идва по-страшно поколение.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.