История за безумци и един тунел

История за безумци и един тунел
05-06-2023г.
0
Гост-автор

Диана Русинова:

Днес ми се случи нещо повече от абсурдно. 

Пътувайки по АМ6 Струма преди тунел Блатино заваля силен дъжд. Аз намалих и точно преди да вляза в тунела разбрах, че започва да вали силна градушка. 

Когато навлязох в тунела със скорост около 50-60 км/ч установих, че вътре към средата на съоръжението в двете ленти има спрели коли на аварийни светлини. 

Първоначално реших, че е станало ПТП и че това е причината за спрелите коли. Бях със служебния ни автомобил и веднага отворих специализираното табло със знак внимание. Така минимизирах възможността някой да ни връхлети отзад с висока скорост и да предизвикаме верижна катастрофа. 

След малко колите се раздвижиха леко и едва тогава установих, че всички са спрели в тунела, за да се пазят от градушката! Нямам думи, с които да опиша възмущението си, защото трябва да си психично болен, за да спреш в тунел на магистрала, за да пазиш ламарината на колата си от градушка.

Ами ако в този момент бях с цивилна кола и камион ни беше връхлетял с 90 км/ч? Трябваше да платя с живота си, както аз, така и другите в тунела, защото някой е решил да използва тунел на магистрала за гараж…

След 5 мин. кола на пътна полиция дойде и разгони тези безумци. Надявам се и да са ги глобили.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.