Тази снимка илюстрира глупостта и тоталната некомпетентност на висшите ръководни кадри в МВР

Тази снимка илюстрира глупостта и тоталната некомпетентност на висшите ръководни кадри в МВР
10-03-2024г.
0
Карлос Контрера

Тази снимка илюстрира глупостта и тоталната некомпетентност на висшите ръководни кадри в МВР. Т.е. ведомството се управлява от хора, които не са за тия постове.
Да изкараш въоръжени с дълго автоматично оръжие полицаи по улиците е рисково. 

Между другото тези служители не са извадени с цялото снаряжение, което показва ясно, че целта е да плашат гаргите, да създават фалшиво усещане за сигурност и да демонстрират мускули пред редовия гражданин... Не ми е известно нивото на опасност да е повишавано, което води до въпроса спазен ли е протоколът, за да се изкарат патрули с автоматично оръжие по улиците? 

Дислоцирането на такива сили в пешеходна зона с дълго автоматично огнестрелно оръжие е грешка. Не дай, Боже,  да стане някой сакатлък като преди около тридесет години на Петолъчката, когато патрул на МВР застреля след случаен откос с автомат Калашников гражданин.
Дислоцирането на такива сили трябва да бъде около мигрантските лагери и точки като Лъвов мост и Женския пазар, но не мисля, че трябва да се пускат патрули с автомати поне на този етап. Между другото на Лъвов мост патрулно-постовата дейност от снощи е засилена, което е добре.

Лошото е, че това е СПО - специализирана операция, както го заяви и зам.директорът на СДВР, което прави действията моментни и само покрай конкретните случаи. Това означава, че след две-три седмици тези сили ще бъдат изтеглени и пак ще е по старому. Настоявам засилените патрули, включително силите на Жандармерията, да влязат в редовните графици и да патрулират по план, а не извънредно. Малка, но съществена разлика! 
Задължително охраната на трите лагера - Овча Купел, Военна рампа и Враждебна трябва да бъде поета от МВР, а около тях да се направи разстановка за обходи както на пеши, така и на моторизирани патрули от Охранителна полиция и Жандармерията. Точно там трябва да са и служителите от Жандармерията с автоматите! 
Разбира се, и трите центъра за настаняване на мигранти трябва да бъдат затворени и преместени извън населените места по турската граница. Има достатъчно бивши казарми и поделения далеч от градове и села покрай границата.

Необходимо е СДВР да профилактира целия криминален контингент, свързан с трафик на хора и каналджийство. За съжаление полицейският чадър над подобни хора продължава, което ги охрабрява да продължават с вкарването на нелегални мигранти на българска територия и превозването им към Сърбия.

И не на последно място - чувам, че СДВР са натискали, задържали и тормозили български граждани, включително непълнолетни, защото ходели по улиците на групи... 

Това трябва да се разследва от Вътрешна сигурност! Не може да се ограничават права на граждани, защото са несъгласни с присъствието по улиците на мигранти. Напомням на висшето ръководство на МВР, че техен дълг и работа е да пазят българските граждани, а не мигрантите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.