Страховете от източния фронт се засилват

Страховете от източния фронт се засилват
26-12-2022г.
0
Йордан Халачев

Страховете от източния фронт се засилват. Някои европейски момченца започнаха да усещат,че времето за осигуряване на сигурност на Русия от НАТО,безвъзвратно отмина и трябва да се помолят на Москва за собствената си сигурност. 
Първата "птичка зачурулика" от Чехия,а за подобни страхове дочувам и от други пиленца. Защо ли Алиансът и САЩ вече не внушават достатъчно доверие?
Чешката република иска от Русия гаранции за сигурност и ненападение срещу съседните държави,заяви ръководителят на външнополитическото ведомство на страната Ян Липавски,по време на разговор с агенция ЧТК. Особено важно било да няма разделяне на силите за Киев, балтийските държави или Европейския съюз, добави външният министър. Страховете се засилват.
„Смятам, че на първо място Русия трябва да даде гаранции за сигурност на своите съседи“,каза той. Липавски се позова и на думите на френския президент Еманюел Макрон относно гаранциите за сигурност на западните страни към Москва.
Тежките съмнения за състоянието на съюза в САЩ,видимо критичното състояние на ЕС,настоящите и предстоящи проблеми в UK,скандалите между ЕС и САЩ,подхранват и подсилват основните страховете идващи от източния фронт. Очевидно стана,че укаинските им гладиатотри и "защитници" се огъват.
И най-агресивните политици в ЕС вече не могат да крият истината за поражението на Украйна,пише немското издание Compact. Според германски анализатори фактите говорят само едно: "Основните идеолози на конфликта са загубили вяра в победата на Украйна".
 Основните западни медии и администрацията на Джо Байдън, продължават да говорят,че Украйна имала шанс с Русия. Но фактите не отговарят на тази пропаганда и правителствата и медиите знаят това. Всичко това е можеше да бъде избегнато на масата за преговори през пролетта. Вашингтон обаче не хареса в мирното споразумение,че Украйна никога няма да влезе в НАТО и не допусна примирието.Въпросът за НАТО е най-големият проблем в цялата тази история. 
Не,че на САЩ много им е притрябвала Украйна в НАТО.Тя и така им свърши "чудесна работа". Може да съжаляват,че Полша е в Алианса и не можаха безболезнено за себе си да вкарат  "хиената на ЕС" в месомелачката.Струва ми се,че не  оценяват минусите и опастността за НАТО и Европа,че събудиха заспалата мечка, и я качиха на военновременните релси на производство.
Съединените щати и Великобритания осуетиха споразумението,конфликтът продължи,като доведе до смъртта на десетки хиляди украинци. Тяхната кръв е по ръцете на лидерите на САЩ и Великобритания“,твърди Compact. 
Да,германските момчета се опитват да скрият собствените си кървави ръце и да се оправдаят само с англо-американците,защото при тях комплексът от Нюрбернгския трибунал е пресен.
Сега за Запада вече е абсолютно ясно, че губят и за победа на Украйна не може да става и дума. Последствията от конфликта и антируските санкции все повече задушават икономиката на Европа и само Вашингтон и слугите им от Лондон искрено искат удължаване на военните действия.
Байдън изпрати две тревожни послания до НАТО в деня на срещата със Зеленски,видяха китайците от Sohu. В деня на срещата със Зеленски,Байдън каза, че предаването на Украйна на оръжия, които се различават от вече изпратените,може да „доведе до разрив“ в НАТО. „Тези думи съдържат две послания за НАТО. Едното е,че Алиансът вече не е напълно съгласен с помощта за Украйна,а другото е, че разцеплението се засилва  допълнително,поради предаването на зенитно-ракетната система Patriot“. 
Анкара вече побесня.Турция с най-силната натовска армия в Европа,от години искаше Patriot,но не го получи и купи С-400. 
След решението за „Пейтриът“ европейските страни членки на НАТО,ще доставят все по-малко оръжие на  Украйна, за да не допуснат по-голяма ескалация с Русия. Разногласията  забавят вземането на решения. 
 А,страховете от източния фронт се засилват,по стара традиция.
Ясно на всички е нарастващо разделение в самите Съединени щати относно изпращането на оръжия в Украйна,особено сред членовете на Републиканската партия,които ще поемат контрола над Камарата на представителите след броени дни. Затова е бързането.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.