Православни братя и сестри, Не се поддавайте на чужда вяра, на чужди учители, на парите и на политически отровители на душата и тялото

Православни братя и сестри, Не се поддавайте на чужда вяра, на чужди учители, на парите и на политически отровители на душата и тялото
25-12-2022г.
0
Гост-автор

В навечерието на празници сме. Християнски празници. Те са свързани с хилядолетни традиции и обичаи, вярвания и мистика. Християнството е ценност, върху която е изграден целия наш свят. А носителите му се наричат християни.

Да си християнин означава да живееш "по Бога" и с Бога. Да знаеш Словото Му и да го пазиш в сърцето си, защото знаеш, че само в него има вечен живот. Словото Божие ни съхрани 500 години през тъмните векове, когато само запалената свещ даваше надежда на седналите около нея. Стотици години! След това дойдоха братята руси, другите православни войници, които свалиха оковите на тъмнината и донесоха светлината. Положиха костите си до нашите и нито един не съжали, че е воювал рамо до рамо с угнетените български свои братя. Православната армия е най-мощното Божие творение на Земята.

Ние сме Православни! Християни.

Православни сме, защото нашето дело е право и никой не е в състояние да ни отклони от нашата цивилизационна мисия. Ние знаем кое е наша ценност и кое е грях! Нямаме нужда да бъдем поучавани, назидавани и порицавани. Ние сме същността на Знанието за Бога, не неговата обвивка. Ние сме избраните да пазим, да учим и да освещаваме.

Православни братя и сестри,

Не се поддавайте на чужда вяра, на чужди учители, на парите и на политически отровители на душата и тялото. Следвайте строго и осмислено православната твърд и не се огъвайте пред временното, а се издигайте във вечността. Няма никакво значение какви са нашите свещеници днес, нито как изглежда поруганата ни от неверници Църква. Ще мине време и всичко ще се оправи, но дотогава трябва да бъдем силни и заедно.

Пожелавам на всички мои приятели благословени празнични дни, весели мигове и топлината на божието присъствие между нас. Желая ви цялата любов на света, преблага надежда за спасение и избавление от греха и много много светлина.

По молитвите на Православната ни Църква, нека останем едно здраво тяло във вечността.

полк. Николай Марков

Източник: svobodnoslovo.eu

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.