Стига са ни лъгали

Стига са ни лъгали
18-04-2023г.
0
д-р Цветеслава Гълъбова

Днес се наложи да консултирам пациентка, настанена в бившия профилакториум в Перник. Не бях ходила никога там. 

Сградата е много красива, построена е през 1959 г., паркът също е бил хубав, когато е бил поддържан. Сега всичко е вехто, мирише на старо. 

Иначе е чисто, персоналът е от възрастни жени, които правят и невъзможното да обгрижват лежащо болните. Отвсякъде лъха на тежка незаинтересованост на държавата и общината към това лечебно заведение. Всичко е оставено на доизживяване. А би могло да изглежда прекрасно - има всички дадености. Но, както знаем, тези лечебни заведения, както и психиатриите са предназначени за бивши хора и трябва да стоят далеч от обществото. Никой не го е еня за тях. 

Тук е мястото да кажа, че живо ме интересува да има държавен бюджет, защото поради липсата му не може да се направи актуализация на бюджета на подобни лечебни заведения. Нашият не е променян от 2016 година и храним болните три пъти дневно за ПЕТ лева, ясна ли съм ПЕТ ЛЕВА!!!!! Няма да правя разни сравнения, защото не са политкоректни, кой каквото иска да си мисли.
 

Та, на фона на тези мои размисли и преживявания, ми попада брифинг на герб, на който те обясняват какво си говорят с вторите. И си зададох въпроса - що за идиотски пошъл панаир ни разиграват тези 130 души и техните "лидери". Кого лъжат - нас или себе си. Какво означава, че си говорят за "политики", но не и за правителство - кой ще ги осъществява тези политики. Все едно си говоря с някого как ще му раждам деца и ще ги възпитавам, но нямам никакво намерение да се женя за него и да имам връзка.

Що за идиотщина ни предлагат тези яхниени политици. Докато те си разхождат костюмчетата и вратовръзките за по 300-400 лева и чантичките за по 2000 лв и ни струват по 400-500 лв дневно всеки един от тях, хората се гърчат в мизерия. 

Ето, в наводнените села няма съществена промяна в последните 7 месеца. А тези нещастници дават брифинги и ни уведомяват любезно кой къде го сърби и как се почесват взаимно. Това е чудовищна наглост, арогантност и БЕЗОБРАЗИЕ!!! 

Неуважаеми т.нар. "политици", вие ни струвате вече почти половин милиард за избори за тези две години, в които поради некадърието и продажността си не успявате да направите правителство. Не ви ли е срам да ни разигравате този панаир, това мизерно и мерзко театро с някакви си преговори.


Хайде сега, "добри сили" и вие "стабилни в мизерията" да спрете да ни се подигравате, защото накрая ще си идете със сопи и камъни. И го заслужавате, и сега го заслужавате. А и не виждам баш годежарите - единият го знаете като президент в минал период, а другия - като горд автор на израза "Майната му на православието". 

Без тези две кукли на конци годежът ще е труден. Но ще се случи, защото така е наредено на сина на АБПФК и социалистическия прокурор, впоследствие демократичен генерал, а и на момчетата с харвардските курсове. 

Всичките трябва да си заслужат парите, така че накрая ще кандисат, но защо не си кажат. 

Стига са ни лъгали!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.