Според Пентагона към момента наемниците от "Вагнер" не участват активно в бойните действия в Украйна

Според Пентагона към момента наемниците от
14-07-2023г.
0
Лентата

Не се наблюдава значително участие на руската частна военна компания "Вагнер“ във военните операции в Украйна, заяви Пентагонът близо три седмици след бунта на наемниците в Русия, предаде Ройтерс.

"На този етап не наблюдаваме никакво значително участие на силите на "Вагнер“ в бойните операции в Украйна“, каза говорителят на Пентагона ген. Патрик Райдър.

Наемници от "Вагнер“ водеха едни от най-ожесточените и кръвопролитни сражения в хода на руската инвазия в Украйна. Но след бунта от 23-24 юни те получиха възможността да се присъединят към ръководителя си Евгений Пригожин, който бе изпратен в изгнание в Беларус, да станат част от редовната армия или да се върнат у дома, припомня Ройтерс. В сряда руското министерство на отбраната каза, че частната военна компания почти е завършила процеса на предаване на въоръжението си на редовната армия.

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за в. "Комерсант", което беше публикувано на сайта на изданието тази вечер, че не съществува възможност "Вагнер" да продължи да съществува в сегашния си вид, допълва Ройтерс.

"Няма закон за частните военни организации. "Вагнер" просто не съществува", каза руският президент.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.