Орбан: Поканата на Украйна в НАТО би довела до нова световна война. Украинците са агресивни и постоянно искат нещо

Орбан: Поканата на Украйна в НАТО би довела до нова световна война. Украинците са агресивни и постоянно искат нещо
14-07-2023г.
0
Лентата

Поканата за членство на Украйна в НАТО би довела до началото на нова световна война, така че лидерите на страните от алианса постъпиха правилно на срещата на върха във Вилнюс, като се въздържаха от подобна стъпка. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Кошут, съобщава ТАСС.

„Ако бяхме включили Украйна в НАТО, това би означавало незабавна световна война“, каза ръководителят на унгарското правителство. В същото време той изрази съжаление, че в западните държави все още преобладават войнствените настроения за продължаване на украинския конфликт.

„Жителите на Запада искат война“ в Украйна, каза Орбан и добави, че „украинците са агресивни“ и постоянно искат нещо за себе си. Той предположи, че конфликтът ще продължи дълго време и унгарското правителство трябва да е готово за това.

САЩ биха могли незабавно да разрешат конфликта в Украйна, но не искат да го направят, продължи Виктор Орбан.

Запитан за възможността за прекратяване на конфликта в Украйна, той каза: „Ако американците го искаха, утре сутринта щеше да има мир“. "Защо не искат това? Не получихме отговор на този въпрос на срещата на върха на НАТО", каза Орбан. Той добави, че "Украйна отдавна е загубила своя суверенитет", а ситуацията в страната се определя от западните страни, преди всичко от САЩ.

По-рано унгарското правителство многократно е заявявало, че уреждането на украинския конфликт изисква преговори не само между Украйна и Русия, но и между Русия и САЩ, които предоставят на Киев основната военна и финансова подкрепа.

Източник: Гласове, ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.