Случаят Галя - мнението на адвокат Николов

Случаят Галя - мнението на адвокат Николов
05-05-2023г.
0
адв. Петър Николов

Това, което мога да ви кажа на този етап за Галя Танева и детето Буда(без ЕГН) е, че повод да бъде задържана е сигнал на Георги Богданов от Национална мрежа за децата до Прокуратурата, след като е гледал предаването на Мартин Карбовски с нея. Другият формален повод за проверките срещу Галя Танева са, че е хранила бездомни кучета в селото където е живяла с Ата. Все едно тези кучета са нейни...

А всъщност, въпреки многобройните сигнали, Общината не е изпълнила задължението си да се погрижи за безпризорните, в голяма си част, бивши домашни любимци на същите тези възмутени граждани. 

Покрай това се прокрадва и твърдението, че Галя носела нож...който една част от свидетелите, между които е и господин Богданов, не са виждали, а само са чували за него, а други са го виждали, но същият не е бил никога използван. За да се изпълни поръчката, защото той е класическа оперативна комбинация на ченгета и Социални, на този сигнал е следвало Галя Танева да бъде принудително доведена в съда. Но, за да бъде принудително доведена е трябвало да бъде отделена от детето си. 

И така, за да отделят детето органите на Съдебна охрана са атакували Танева, след което са използвали физическа сила и електрошок. 

Така след ползването на тези специални средства Галя Танева е била доведена в съда, където е буйствала и така е настанена за съдебно-психиатрична експертиза по реда на Закона за здравето, която да се проведе при стационарни условия, т.е. в лечебно заведение. 

Към този момент нямаме информация какво е заключението на вещото лице, но мога да ви уверя, че детето - за което данните са, че е гледано добре, няма да бъде оставено в ръцете на Социални и осиновители, тъй като Танева разполага със солидна защита и сериозна гражданска подкрепа. Кое как ще стане ще ви информирам във времето. 

Надявам се силите да ни стигнат и Бог да бъде с нас. Следващото заседание по делото за настаняване на Танева за принудително лечение е в Районен съд - Пловдив на 09.05. от 08:45 ч.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.