Как разпознавам автентичните либерали и демократи от бившите комунисти

Как разпознавам автентичните либерали и демократи от бившите комунисти
02-05-2023г.
0
Дахер Ламот

Знаете ли как разпознавам автентичните либерали и демократи от бившите сега преоблечени комунисти, както и от жалките комплексари и опортюнисти? 
По нивото на радикализъм. 

Либерализъм не е по цял ден с истерични ококорени очи и с вече физиолигично изкривена физиономия от потресаващата омраза, която придава доста гнусен вид, да се крещи по Русия и руснаците. То стана така, че ако вземеш най-тъпото копеле във вселената и го накараш да почне да си слага украинското знаме, и по цял ден да обвинява всеки, който му опонира, в путинизъм и рашизъм, то той автоматично се превръща в инфлуенсър, после в професор, после в партиен деец, после министър. От Спас от Кочериново става Александър, успелия пилот. 

Истинският либерализъм е идеология, а не средство за доказване на сервилност, не е фобия към някого, не е секта за оформяне на пакетно мислене за безхарактерни овце. Истинските либерали ще искат свобода и ще уважават свободата на останалите. Ще търсят баланса.  А не да развиват "кенсъл" култура, имагинерни идентичности с цел обществени схизми, и лепене на етикети на "непослушните".
Един истински либерал няма да тръгва да обяснява колко са изтънчени, как те са измислили телефоните за нас (точно те, нали), че са богоизбрани и как другите са орки и монголски орди. Това го правят фашисти и джихадисти. 

Либералът щеше да обясни, че да, на този свят няма невинни, хората са си такива от хиляди години, войните са жестоки битки за пазари и ресурси. Да, не сме по-добри, може би доста лоши, но в настоящия момент се намираме в тази географска ширина и това е единственият най-сигурен избор, Запад развива бизнеса, отваря повече работни места, повече възможности, има разработена мрежа за управление и доставяне на ресурси, за пазари, докато другата страна го няма това.
И аз щях да се съглася.

Обаче като видя говедо, което по цял ден реве срещу противниците на сегашните господари, за да му хвърлят кокал, то аз вече знам, че е или бивш комунист, или безхарактерен комплексар, неспособен на нищо. 
Мисленето е същото.

Така разпознавам религиозните фанатици от истинските вярващи. Истинските вярващи не ти крещят, че си неверник, кафер и богохулник, и че тяхната вяра, тяхната версия на вярата, е  единствената и всички останали са заблудени боклуци. Щеше да прегледа първо поведението си и да даде пример.

Така се различават и футболните фенове от футболните хулигани и фанатици.  Футболните фенове могат да седнат на маса и да си прекарат добре, независимо на кой клуб са привърженици. Хулиганите само проблеми създават, по отделно всички са комплексирани социопати, но като се съберат заедно се чувстват господари и скачат на единаци за да си избият енергията върху другите, единттвено показвайки незадоволството от собствената им нищета.
Първите две световни войни са били битки за ресурси. Между европейски държави. Същите, които после основаха ЕС. Избиха се помежду си за какво? Можеха да се разберат и преди това, нали? Ама тогава е имало прекалено много идиоти, каквито днес ги имаме още повече.
----
И днес повечето рационални хора като нас, центристи, по-точно нормални хора,  изглеждаме като "радикали" за тая маса, защото медиите са тези, които са изместили оста толкова наляво, че всеки нормален изглежда крайнодесен. Но ние няма да се изместим нито в крайно ляво, нито в крайно дясно. Колкото и да крякат зомбитата около нас.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.