След смъртта на Ангел Христов от "Братя Галеви": Разследват как е влязъл у нас

След смъртта на Ангел Христов от
05-06-2023г.
0
Лентата

Погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви", което беше насрочено за днес, е отложено заради разследването по казуса. Отлагането е във връзка с разследването на начина, по който Христов се е прибрал в България без да бъде задържан за излежаване на присъда.

Според източници на "По света и у нас" прокуратурата е образувала две досъдебни производства.

Едното трябва да установи причините за смъртта на Ангел Христов, тъй като в Спешна помощ е подаден сигнал за починал човек, а не за нуждаещ се от медицинска помощ. Назначена е аутопсия като тялото му е откарано в София. По предварителни данни причина за смъртта е тежък масивен инфаркт. Друга експертиза ще установява и дали тялото наистина е на самия Ангел Христов.

Второто досъдебно производство е за подпомагане на лице за избягване от правосъдие.

Христов почина вчера в къщата си в дупнишкото село Ресилово. Той, заедно с Пламен Галев, напуснаха страната преди години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група. Те бяха обявени за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

Все още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан. От МВР заявиха за БНТ, че се извършва вътрешна проверка. Според наши източници няма данни за влизане с неговата самоличност. Възможно е да ползвал документ с чужда самоличност.

Вътрешна проверка тече и в РПУ Дупница. Тя е за евентуални нарушения при изпълнение на задълженията. Ще се проверява дали в местната полиция са знаели, че Ангел Христов е в имението в Ресилово.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.