С протест „ЛЕВИЦАТА!“ настоя за незабавно разпускане на Народното събрание и насрочване на нови парламентарни избори

С протест „ЛЕВИЦАТА!“ настоя за незабавно разпускане на Народното събрание и насрочване на нови парламентарни избори
02-06-2023г.
0
Лентата

С протест „ЛЕВИЦАТА!“ настоя за незабавно разпускане на Народното събрание и насрочване на нови парламентарни избори.

Народното представителство смисъла на съществуването на българската държава, заяви Валери Жаблянов. Днешният парламент се опозори преди да започне да работи, затова изборите не са трагедия за България, трагедията за България ще бъде следващото правителство, насила сглобените мнозинства в НС. „Призовавам да се сложи край на този парламент, каза той. „ЛЕВИЦАТА!“ е тук, за да припомни на народните представители, че чувството за демократизъм, за национална гордост, за социална справедливост, за българска национална традиция не са напуснали нашето общество“.

Тази сграда, пред която сме се събрали, излъчва ПП – предателство и простащина, заяви Румен Петков. Втори юни е ден за почит, но всеки ден е ден за достойнство. Днес сезираме прокуратурата за това, че вече дни наред по улиците на София се отправят апели за насилие, за гражданска война, за деинституционализация и държавен преврат, а българските институции си мълчат.

Костадин Паскалев заяви, че хулиганските прояви в Народното събрание са продължение на погазването на обществения морал и законността в България. „Тези, които искаха да свалят главния прокурор, да свалят модела на управление на ГЕРБ, сега са в коалиция точно с тези субекти. Правителството, което ще роди тази престъпна коалиция, може да бъде наречено по един единствен начин – „правителство на страха от главния прокурор“. Няма място подобно управление в държавата, то няма да защитава националния интерес и интересите на гражданите. Затова най-добре е това НС да прекрати своята дейност и да вървим на избори“.

Журналистът Румен Петков заяви, че събитията в Народното събрание днес са престъпление и унижение за българския народ – срамен период за България. „На денят 2 юни да си спомним - хиляди са дали живота си за Свободата на България. Представете си огромната разлика между величието на Околчица и днешните срамни дни“.  

Доц. Григор Сарийски: „След това, което видях вчера, се надявам, че тези в парламента не са представителна извадка на българския народ, убеден съм в това. Въпросът е дали ще продължаваме да търпим това. Въпросът е дали тези които се представят за опозиция, ще продължават да търпят това. Защото с присъствието си в залата стават съучастници на всичко това, към което ни тика шайката в парламента“.  
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.