Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но виждам, че на Мария Габриел мога да имам доверие

Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но виждам, че на Мария Габриел мога да имам доверие
02-06-2023г.
0
Лентата

Съставът на МС беше приет вчера на всички национални съвети на ПП-ДБ. Проектокабинетът, който излезе в края на деня, е това, което сме предложили за приемане. Това заяви пред медиите номинираният за премиер академик Николай Денков. Той добави, че предстои финален разговор с Мария Габриел.

Денков коментира още, че предишното им предложение за състав на МС е било извадено в съвсем друга ситуация, докато сега се говори за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. В проектокабинета са включени повече експерти, каза той.

Николай Денков благодари на всички, които са се съгласили да участват в първия състав и допълни: "Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да бъде и обществено приемлив. Ясно е, че, за да търсим парламентарно мнозинство, трябва да имаме и обществена подкрепа, че този състав не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа. Всеки един от номинираните си тежи на мястото и ще може да свърши работата", каза Денков.

„Истината е, че с ГЕРБ си нямаме доверие. В разговорите с Мария Габриел виждам, че на нея мога да ѝ имам доверие. Разговорите с нея вървят конструктивно и аргументите се чуват. Съставът на правителството е консенсусен”, добави Денков, цитиран от Нова телевизия.

Източник: БНТ, Нова тв

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.