Ивет Добромирова: Защо се разделих с "Америка за България"? Разработките им не покриват елементарни журналистически критерии

Ивет Добромирова: Защо се разделих с
05-06-2023г.
0
Лентата

Ивет Добромирова беше едно от лицата на протестите срещу Орешарски през 2013 г. и работеше в "Америка за България". Говорител в служебното правителство на Марин Райков. После стана пиар на Васил Божков след като той избяга от страната. Този пост във Фейсбук е посветен на "Антикорупционния фонд" и материалите, свързани със сагата " Осемте джудета". Ето какво пише Добромирова:

"Тази, която очевидно защитава Гешев като заяви в добре репетирано и много премерено и монтирано интервю, че Гешев никога не е бил в ресторант “Осемте джуджета” не е обвинена в нищо.

Този, който заяви, че Гешев редовно е бил в “Осемте джуджета” и насрочи пресконференция, за да направи още разкрития, бе шеметно арестуван пред залата за прескнференции и обвинен. Преди да направи сензационните си разкрития.

Нещо неясно?

А, да. Ролята на интервюиращите. Умни хора сте, ще се сетите. Ако не, то си е за Ваша сметка.

От всичкото интервю (моля, да не се нарича “журналистическо разследване”) става ясно, че Петьо Еврото е на върха на пирамидата - той няма поръчители и господари, той е върха на пирамидата. Кое не е така?!

Дойде време да говоря и за част от причините за моята раздяла с “Америка за България”. След като се запознах с дейността на Антикорупционния фонд, имах директен сблъсък с директори във фондацията заради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, за да се използва като легитимираща трибуна на “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти.

Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията”.

Нещо неясно за стандартите на фондацията относно проектите, които финансира?"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.