Единият от братя Галеви се завърнал в България, но починал от инфаркт

Единият от братя Галеви се завърнал в България, но починал от инфаркт
03-06-2023г.
0
Лентата

Единият от популярните като братя Галеви - Ангел Христов - Геле, който заедно с Пламен Галев напусна страната, след като двамата бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт, съобщава Struma.bg.

Не е ясно как издирваният с червена бюлетина от Интерпол Геле е минал границата, без да бъде арестуван.

По непотвърдена информация той се настанил в имението си в Ресилово, където се почувствал зле и починал от инфаркт.

Очаква се опелото да е утре от 13 часа в храма "Св. Георги" в Дупница, а на място да има засилено полицейско присъствие.

"Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях", коментира пред "24 часа" архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Двамата братя бяха осъдени за организирана престъпна група, ръководител на която бил Галев, а Христов - участник. Чрез нея те извършвали рекет, изнудвания. Срещу тях се водеха дела и за отнемането на тяхно имущество.

Последно имената им бяха замесени в изчезването на Янек Миланов от Дупница, за когото се твърдеше, че последно е видян да се качва в автомобила на гард на Галеви.

Източник: dnes.dir.bg

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.