Русия прекрати зърнената сделка

Русия прекрати зърнената сделка
17-07-2023г.
0
Лентата

Президентският говорител Песков заяви, че Москва ще се върне незабавно към изпълнението на споразуменията за Черно море, веднага щом руската част от сделката за зърно бъде изпълнена.

Черноморските споразумения фактически престанаха да действат днес, руската част от сделката за зърното, отнасяща се до Русия, не е изпълнена. Това заяви в понеделник пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

"Всъщност договореностите за Черно море престанаха да бъдат в сила днес. Както каза по-рано президентът на Руската федерация, срокът на 17 юли изтича. За съжаление, частта, отнасяща се до Русия в това черноморско споразумение, досега не е изпълнена. Затова то се прекратява", заяви Песков.

"Сделката за зърното е прекратена", подчерта говорителят на Кремъл. - Веднага щом руската част бъде изпълнена, руската страна ще се върне незабавно към изпълнението на тази сделка."

Москва официално уведоми Анкара, Киев, както и секретариата на ООН, че възразява срещу удължаването на сделката за зърно, заяви и Мария Захарова, говорител на Външното министерство на Русия.

Източник: ТАСС, Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.