Поставените от Русия власти на Крим заявиха, че Украйна е атакувала Кримския мост

Поставените от Русия власти на Крим заявиха, че Украйна е атакувала Кримския мост
17-07-2023г.
0
Лентата

Поставеният от Русия председател на кримския парламент Владимир Константинов заяви днес, че Украйна е извършила атака срещу Кримския мост, при която са загинали двама души, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

В изявлението си Константинов отбелязва, че железопътната част на моста не е повредена.

Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с руския Краснодарски край, е спряно поради "извънредна" ситуация, съобщи по-рано днес в "Телеграм" поставеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от Ройтерс.

Аксьонов заяви, че аварията е възникнала на 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не съобщи подробности, но по-късно помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

Инцидентът на Кримския мост може да е провокация от страна на Москва, заяви днес говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк, цитирана от Ройтерс.

"Създаването на подобни провокации, които окупационните власти на Крим веднага разтръбяват, е типичен начин за решаване на проблеми за кримските власти и за страната агресор", каза Гуменюк.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.