Радев: Страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите в коалицията блъфират

Радев: Страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите в коалицията блъфират
07-03-2024г.
0
Лентата

"Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си вдигат залозите за предстоящо удължаване на съвместното управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод гласуваната днес оставка на правителството и началото на конституционната процедура по провеждане на консултации с парламентарните групи преди връчване на мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

По думите на президента в момента самите коалиционни партньори са объркани, което  си проличава от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета. Утре ще бъде обявен графикът за провеждане на консултации с парламентарните групи в съответствие с конституционната процедура.

Президентът отговори на журналистически въпроси след премиерата на филма „Спасителят“, посветен на полк. Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи.

Източник: Нова тв

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.