Путин: Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?

Путин: Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?
01-02-2024г.
0
Лентата

Руските банки трябва да започнат да работят в Донбас и Новорусия без страх от санкции, заяви руският президент Владимир Путин. "Що се отнася до банките, бих искал да обърна внимание на нашите колеги, те определено ще ни чуят: няма от какво да се страхуват. Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?, каза Путин на съвещание за социално-икономическото развитие на Донбас и Новорусия, предаде ТАСС.

"Трябва да навлезем по-активно в тези територии и да работим там. Обръщам се и към нашите големи финансови институции", добави президентът.

Путин каза, че след организирането на свободна икономическа зона в Донбас и Новорусия, същата като в Крим и Севастопол, 75 предприятия са станали нейни участници. По думите му са заявени проекти, които ще спасят и създадат над 42 хиляди работни места. „За по-малко от две години в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област бяха възстановени повече от 2000 км пътища, около 6500 жилищни сгради и социални обекти, много от които по същество бяха построени наново“, каза Путин. Той също така отбеляза братската помощ на други региони на Русия, които са поели патронажа над градовете на Донбас и Новоросия. „Искам да отбележа работата на доброволци, представители на обществени сдружения и политически партии“, добави той.

Руският президент подчерта, че както в икономиката, така и в социалната сфера в тези региони е важно не само възстановяването на съществуващите предприятия, инфраструктура, училища и болници. "Трябва да създадем нови производствени мощности, нови социални съоръжения, работни места и да дадем тласък за дългосрочно, устойчиво развитие на всички сфери на живота в тези региони. Това е наш приоритет, ключова задача", завърши Путин.

Източник: ТАСС, Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.