Петър Витанов: Сглобката иска да узурпира цялата власт, последната крепост е президентството

Петър Витанов: Сглобката иска да узурпира цялата власт, последната крепост е президентството
31-01-2024г.
0
Лентата

Мнозинството или т.нар. сглобка се опитва да узурпира цялата, абсолютната власт в държавата. Последната крепост е президентството. Това коментира пред „БТВ радио“ евродепутатът Петър Витанов. „Подобна атака демонстрира и слабост, и страх от политическа алтернатива, която може да помете това управление“, смята Витанов.

На въпроса дали Инициативният комитет за референдум ще прерасне с партия, евродепутатът отговори: „Инициативният комитет за Трети март имаше една цел – да запази националния ни празник, да съхрани достойнството и паметта на българите. Той изпълни своята цел“, каза Петър Витанов и поясни защо е било запазено името „Трети март“.

„В нашата политическа действителност сме се нагледали на „гъби-двойници“ и затова беше запазено и името. Това е единствената причина - да се пресече всеки опит на злоупотреба с тази инициатива. Не търсете нещо повече“, отговори Витанов.

А за политическите перспективи евродепутатът смята: „Три месеца бяхме сред гражданите и усетих техните очаквания. Те виждат надежда в президентската институция - да осъществи радикална и съществена промяна. В политиката няма вакум. Въпрос на време е да се появи истинска алтернатива на днешното управление“.

„Европейските избори са важни от гледна точка на това, кой участва в законодателния процес на Европа, който определя над 75% от това, което се случва в България. Но голямата цел трябва да е промяна на политическата ситуация в страната. На този фон въпросът преди или след евроизборите е маловажен“, коментира още Петър Витанов.

„Чувствам се отвратен от политическите лидери, които излъгаха собствените си избиратели. Като човек, който се занимава в политика, искам да видя как нещата в България се променят към добро, как участваме наравно с останалите в процесите, които движат напред Европа, как нашите родители водят достоен начин на живот. Това е моята мотивация да участвам във всяко едно подобно начинание, което дава нова перспектива“, добави още той.

Петър Витанов коментира и поведението на ръководството на социалистическата партия в настоящия конфликт.

„Аз съм ляв човек и само мога да съжалявам за това, което се случва в БСП“, сподели той и добави, че у него буди „недоумение факта, че Нинова е острие на атаката срещу Радев и застава на страната на неговите политически опоненти, начело с лидера на ПГ на ДПС“.

„Къде ще се позиционираш в този конфликт, остава на съвестта на всеки политически лидер. Госпожа Нинова избра своята страна“, завърши Витанов.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.