Путин : Контранастъплението на Киев започна

Путин : Контранастъплението на Киев започна
09-06-2023г.
0
Лентата

Руският президент Владимир Путин потвърди началото на контранастъплението на Киев. "Въоръжените сили на Украйна започнаха контранастъпление, но не постигнаха целите си в нито един от секторите на бойните действия", заяви той пред журналисти. Според него загубите на войските на киевския режим са "впечатляващи". „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите вървят 3 към 1, това е такава класика, но в този случай значително надвишава класическите показатели", заяви руският президент.

ТАСС обобщи основните акценти от изявлението на Путин.

„Категорично можем да заявим, че това украинско настъпление е започнало и това се доказва от използването на стратегическите резерви. Но в същото време „украинските войски не постигнаха своите цели и задачи в нито един от районите на бойните действия“.

"В нито един от секторите на бойните действия украинските войски не изпълниха поставените им задачи. Това е абсолютно очевидно нещо", каза Путин. "От пет дни се водят интензивни битки, например вчера, завчера - те бяха много интензивни през предходните два дни", добави той, „и противникът не е постигнал успех в нито един от секторите“.

„Що се отнася до това дали настъплението е затънало или не: във всеки случай може да се каже, че всички опити за контранастъпление, направени досега, са се провалили. Но настъпателният потенциал на войските на киевския режим все още остава".

"Неуспехът на украинското контранастъпление се дължи на смелостта и героизма на руските войници, „правилната организация и управление на войските и високата ефективност на руското оръжие, особено на съвременното оръжие“.

"Военното ръководство на Русия „реалистично оценява настоящата ситуация и ще изхожда от тези реалности при изграждането на нашите действия в близко бъдеще“.

"Загубите на войските на киевския режим са "впечатляващи". „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите вървят 3 към 1, това е такава класика, но в този случай значително надвишава класическите показатели".

„И отговорността за тази трагедия е изцяло на сегашния режим в Киев, чийто основен източник на власт е държавният преврат през 2014 г.“, подчерта Путин.

Руската армия „все още не разполага с модерни оръжия, но индустрията, отбранителната индустрия, военно-промишленият комплекс на страната се развиват бързо“. Всички задачи, които стоят пред отбранителната индустрия, разбира се, ще бъдат решени. „Има интензивно натрупване на съвременни видове оръжия", заяви руският президент.

Източник: ТАСС, Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.