13-годишният, шофирал пиян: Детето изпило една бира вкъщи и втора с баща си

13-годишният, шофирал пиян: Детето изпило една бира вкъщи и втора с баща си
09-06-2023г.
0
Лентата

Полицията в Добрич залови 13-годишен да кара кола в Добрич. Малолетното момче не само, че е седнало зад волана, но при проверката за алкохол, дрегерът е отчел 1,13 промила алкохол в кръвта.

„В хода на проверката детето заявява, че е изпило една бира вкъщи, след което, пристигайки в Добрич с баща си, си е купило още една, която е изпило. Бащата е оставил детето в колата с ключовете и е отишъл на казино“, каза говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев.

Сигналът е подаден около 00:30 ч. вчера и е за лице, което дрифтира на паркинг в центъра на Добрич. За щастие, там не е имало много автомобили. През това време той е бил в игрална зала в близост. Първоначалните данни сочат, че бащата също няма шофьорска книжка.

Тъй като момчето е малолетно, то не подлежи на наказателна отговорност. На бащата е съставен  акт за административно нарушение за това, че е дал нa сина си да шофира колата.

След като приключи проверката, прокурорът ще реши дали материалите да бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни. Социалните служби също се самосезираха и предстоят проверки.

Източник: бТВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.