Първият самолет с българи от Тел Авив кацна на Летище София

Първият самолет с българи от Тел Авив кацна на Летище София
08-10-2023г.
0
Лентата

Преди броени минути на Летище София кацна и първия самолет от Тел Авив след началото на ескалацията на напрежението между Израел и Палестина.

50 българи останаха блокирани на летището в Тел Авив. Те ще бъдат евакуирани с правителствения "Еърбъс", който е излетял за Израел тази сутрин.

Полетът до София от тази сутрин е редовен на България Ер. Българката Калина разказа, че вчера е кацнала със сестра си на летището в Тел Авив с полет на Wizz Air, а сирените за атака са се включили почти веднага. Чули са ракетните обстрели, изплашили са се за живота си. Благодарни са на България Ер, че не е отменила полета днес и са успели да се приберат обратно.

Въпреки атаките, ситуацията на летището в Тел Авив тази сутрин е спокойна, твърди Калина.

Консулът ни в Тел Авив е направил онлайн чат група за всички, които имат нужда българската държава да им окаже помощ.

Още вчера българските власти започнаха подготовка за това правителственият самолет да отлети за Тел Авив, за да прибере останалите блокирани български граждани. Самолетът е излетял в 6 часа тази сутрин, веднага след като е получено разрешение от българските власти. На борда е министърът на транспорта Георги Гвоздейков. На летище София българите и министърът ще бъдат посрещнати от вицепремиера Мария Габриел.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.