Призовавам вицепремиерът Мария Габриел, МВнР и Министерство на правосъдието да предприемат активни действия за защитата на един несправедливо обвинен българин

Призовавам вицепремиерът Мария Габриел, МВнР и Министерство на правосъдието да предприемат активни действия за защитата на един несправедливо обвинен българин
04-09-2023г.
0
Лентата

Намираме се пред ВКС на Гърция с последни новини, относно развоя на делото на невинния Милан Димитров. 
‼️Делото беше отложено за 22-ри септември 2023г. 
‼️Все още има шанс българската държава да реагира и да защити български гражданин, към когото са повдигнати фалшиви, фиктивни, крайно субективни и с изтекла давност обвинения. 

За съжаление, към настоящия момент, официалните власти на България не са направили нищо, за да помогнат на един българин, заплашен от 80 години затвор по скалъпени, фалшиви обвинения. 

‼️Мария Габриел и нейният екип не са провели абсолютно никакви дипломатически разговори и сондажи. 

‼️Нищо не се е случило и по отношение на американския посланик, който, иначе диктува всички действия на настоящото управляващо мнозинство, което  роболепно и васално се подчинява. 

‼️На делото нямаше нито един представител на българската държава - посланик, консул или дипломатическо лице. 

Българските граждани са принудени сами да търсят справедливост, заради васалното мислене на управляващата политическа клика. 

‼️Скандални са твърденията на МВнР, че казусът е извън компетенцията на министерството. 

Скандални са и твърденията на българското Министерство на правосъдието, че случаят е изцяло в прерогатива на гръцкия съд. 

Искам да изкажа дълбоката си признателност към българската общност в Атина, която не остави свой сънародник в беда. Именно, благодарение на българската общност, имахме преводач, което много улесни процеса по защитата на невинния Милан Димитров. 

‼️Призовавам вицепремиерът Мария Габриел, МВнР и Министерство на правосъдието да предприемат активни действия за защитата на един несправедливо обвинен българин.
Ангел Георгиев, народен представител от Възраждане

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.