Борисов: Алексей Петров уреди първата среща между мен, Кирил Петков и Асен Василев

Борисов: Алексей Петров уреди първата среща между мен, Кирил Петков и Асен Василев
02-09-2023г.
0
Лентата

"След масовите арести, незаконните арести от страна на "тяхното" МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае - той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета.

Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

Борисов се пошегува, че "неговият" футболен отбор навремето е бил основен противник на "отбора на Комсомола", създаден от Алексей Петров. "Оттогава ми е битката с ДС", заяви той.

"Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Тезата, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката.

"Президентът има две функции - първо да управлява. Второ - ако има критики към управлението, да ги дава. С първото не се справя, за второто - не знам какво е имал предвид. Искрено се надявам да спрат да ровят кокалите на човека.

Борисов коментира и темата със съветника на министър Тагарев, направил скандал в "Пирогов". "Ако управляваше ГЕРБ, за случая в "Пирогов" не директорът, министърът щеше да си отиде", заяви Борисов.

"Колкото по-модерно, по-ефективно, макар и по-скъпо, нека се удължава животът на човека. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не правите като другите доктори - да гоните пациенти, да ги изхвърляте. Като управляваше ГЕРБ, за случая в "Пирогов" не директорът, министърът щеше да си отиде", каза той в Бургас, където е на посещение в болница.

Запитан отново какво не одобрява в кадровата политика на правителството, той отговори: "Щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. И да махна неговия началник - министъра на отбраната. Тагарев незабавно трябва да бъде уволнен. И ние ще го питаме в комисията по отбрана колко ценен е и какво разбира от отбрана този човек."

"Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали", коментира още Борисов.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.