Президентът: Българските политици е крайно време да са научили да поставят обществените интереси пред своите

Президентът: Българските политици е крайно време да са научили да поставят обществените интереси пред своите
09-06-2024г.
0
Лентата

От партиите зависи дали, как и при какви условия ще съставят правителство след изборите, коментира президентът Румен Радев след като гласува за Народно събрание и за Европейски парламент.

"Гражданската активност не се изчерпва само с явяването пред урните, това означава гражданите да помнят какво са обещавали политиците и да си го търсят.

И ние ще спрем да ходим толкова често пред избирателните секции, когато партиите най-сетне започнат трайно да оправдават доверието на гражданите, за което молят днес.

Българските политици, макар и по трудния начин, крайно време е да са научили и тежкия от урок, че трябва да поставят обществените интереси пред своите собствени и партийни интереси  -  тава е гаранцията ние да имаме стабилно управление", отбеляза президентът.

Радев не изключи хипотезата да се появи нова политическа алтернатива, ако партиите продължават с безпринципните коалиции.

Президентът отговори на въпроса готов ли е да оглави партия:

"Преди всеки избор партийни оракули плашат с партия на президента само и само да може после да се сглобят по-добре в собствената сглобка.

Крайно време е партиите да се водят и да съставят правителство, базирано на ценности, базирано на споделени програми, а не от страх, че ще излязат извън властта. На ако така продължава, наистина с безпринципни коалиции, рано или късно такава алтернатива ще се появи.

Последните няколко избори и сглобки разсъблякоха безжалостно дрехите на много партии и политици и те сега се чудят как да си скрият срамотиите".

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.