В деня за размисъл Румен Радев се гмурна край „Света Анастасия“ (ВИДЕО)

В деня за размисъл Румен Радев се гмурна край „Света Анастасия“ (ВИДЕО)
08-06-2024г.
0
Лентата

В деня за размисъл президентът Румен Радев се включи в почистване на морското дъно край остров Света Анастасия.
„Опазването на прекрасната българска природа е наша обща отговорност и аз съм изключително благодарен на водолазите от Сдружение „Приятели на морето”, които ме поканиха заедно да почистим морското дъно край остров Св. Анастасия. Вярвам, че заедно можем да направим много неща, включително да почистим от боклуци. Ние имаме прекрасно Черноморие. Много е красиво, както отгоре, особено под водата! Имаме прекрасни условия за подводен туризъм, подводна археология, така че аз се надявам това това да бъде още един клон на нашия морски туризъм, който се предлага”, заяви Радев.

Той призова българите утре да излязат и да гласуват. „Защото е важно те сами да определят своята съдба и аз ги призовавам наистина да гласуват", заяви Румен Радев.

Изключително съм благодарен на водолазите от сдружение "Приятели на морето", които ме поканиха заедно да почистим морското дъно около остров Св. Анастасия. Мисля, че заедно можем да направим наистина много неща, включително да почистим боклуците на морското дъно", добави държавният глава.

Попитан кога за първи път се е гмурнал, президентът каза, че е било много отдавна. Румен Радев отбеляза, че имаме прекрасно Черноморие.

По време на гмуркането си президентът разгледа и подводния параклис, потопен до Острова. „Остров Света Анастасия се превръща в едно прекрасно място и привлича все повече туристи. Радвам се, че има и млади хора сред водолазите, така че да опознават от всички страни нашето прекрасно Черноморие „, каза още Румен Радев.

"Много е красиво както отгоре, особено и под водата", добави той, цитиран от БТА. По думите му имаме прекрасна условия за подводен туризъм, за подводна археология.

"Остров Св. Анастасия привлича все повече туристи, особено се радвам, че има и повече млади хора", коментира държавният глава, който демонстрира завидна физическа форма, след като се гмурна с първата група водолази.

Източник: zonaburgas.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.