Милорад Додик: Западът имаше план да раздели Русия на пет части, в Югославия просто тренираше

Милорад Додик: Западът имаше план да раздели Русия на пет части, в Югославия просто тренираше
07-06-2024г.
0
Лентата

План за разделяне на Русия на пет части бе измислен от Запада, руският президент Владимир Путин разбира тенденциите и поема инициативата в борбата за националните интереси на страната си. Това заяви в интервю за ТАСС президентът на Република Сръбска Милорад Додик в кулоарите на Петербургския международен икономически форум.

„Преди 20 години Западът просто тренираше в Югославия, за да могат години по-късно да направят същото в Русия, като искаха да се доближат максимално до Русия, окупирайки напълно Украйна , за да разделят Русия на по-нататъшни етапи. Ние знаем за съществуването на такова предложение: Русия да бъде разделена на пет части. Те се научиха да правят това в много части на света и накрая дойдоха тук. Мислеха, че ще им се получи“, каза той.

Според Милорад Додик Путин „незабавно разпозна всички тези тенденции и застана начело на борбата за руските национални държавни интереси“. „Затова Владимир Путин е националното богатство на Русия и на целия руски народ“, подчерта президентът на Република Сръбска.

„Основната цел на Запада, на Европа, която няма абсолютно никакви ресурси, нито газ, нито петрол, нито редки метали, нито лидери, е да завладее ресурсите, които Русия притежава“, заключи Милорад Додик. 

Президентът на Република Сръбска не изключи обединение със Сърбия на бъдещи етапи. „Да, най-вероятно би било естествено, абсолютно исторически оправдано страните, в които мнозинството от населението е представено от сръбския народ, да се обединят в единна структура и общност, но това е задача на бъдещите поколения и на политическите решения на двете страни“, каза той пред ТАСС.

Додик даде пример с обединението на Източна и Западна Германия, във всяка от които „германският народ живееше свободно“ и представляваше мнозинството. „Тогава естествено, по абсолютно исторически обоснован начин, те се обединиха“, добави президентът на Република Сръбска.

Източник: “Гласове”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.