Полицията във Франция унищожи две BMW-та заради дрифт

Полицията във Франция унищожи две BMW-та заради дрифт
01-07-2023г.
0
Лентата

Френската полиция показа, че не се шегува и смачка напълно две BMW 3-Series, за които се твърди, че са били заснети да дрифтят по обществените улици в Турвил-ла-Ривиер, в северната част на страната. Един от собствениците твърди, че дори не му е дадена възможност за правна защита, преди колата му да бъде унищожена.

Полицията сподели видео и снимки на разноцветно E46 и жълто E36 3-Series, смачкани в пресата. Под кадрите пише, че „справедливостта изисква унищожаването на превозните средства“, след като се предполага, че са участвали в незаконни дейности през май.

В Instagram потребителят @alann_abt твърди, че жълтото E36 е бил конфискувано заради екранна снимка, за която той признава, че е направена при дрифт в празна индустриална зона. Няколко дни след появата на публикация колата е иззета пред дома му.

Шофьорът се оплаква, че не е имал възможност да организира защита, преди колата му да бъде унищожена. Той е категоричен, че би приел глоба, но смачкването на колата му е прекалена мярка. Сега мъжът набира средства за адвокат, тъй като смята да съди полицията. Той твърди, че колата му е била конфискувана, докато е бил на работа и не му е била дадена възможност да си върне вещите от автомобила. Изслушването пред съда ще се проведе през януари 2024 г.

Собствениците на тези BMW са изправени пред последствия, определени от законите, въведени през 2018 г., които предвиждат наказания за подобни изпълнения на пътя. Новите санкции са затвор до 3 години и глоба до 75 000 евро, ако дрифтът е съпроводен с употреба на алкохол и наркотици. Освен това шофьорът може да остане без книжка за срок от 3 години, а колата му да бъде конфискувана.

Източник: automedia.investor.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.