Поезията и градът

Поезията и градът
01-03-2023г.
1613
Лентата

Документален филм за поезията и града. За това, че понякога забързани в суетата на новия живот забравяме думите. Не виждаме поезията, а тя е навсякъде. И в графитите, и в трафика, и в грозното, и в красивото, и в богатството, и в бедността, и в болката, и в обичта. 

Проекът се казва „Поезията и градът“ и изследва връзката между поетичното и градското. И се концентрира върху един въпрос: човекът на новото време, живеещ в суматохата на забързания и изнервен град, среща ли поезия? Къде е поезията в града? И какво се случва с човека в града, ако няма поезия? 

Авторът Ева Истаткова разказва, че е избрала похват на контраста – противоречието между грозното и красивото, между града и поезията. "Противоречие, което рано или късно стига до синтез. Защото докато човекът се разтваря в тревогата на собствения си бит, поезията прониква всичко, което го заобикаля и единственият шанс за спасението му е да си позволи да  види поезията навсякъде около него. Защото тя е там." - допълва режисьорът на документалния филм.

Вижте го:

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.