Няма ограничения за влизане и излизане от Москва, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин

Няма ограничения за влизане и излизане от Москва, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин
24-06-2023г.
0
Лентата

В Москва няма ограничения за влизане и излизане от града, съобщи кметът на руската столица Сергей Собянин днес в изявление, разпространено в неговия официален канал "Телеграм", предаде ТАСС.

"Излизат редица информации, че движението в посока извън града, както и в него, е преустановено. Това не отговаря на действителността. Във връзка със засилените мерки по провеждане на верификационни дейности е възможно да възникнат затруднения с придвижването на транспортните средства. Няма никакви наложени ограничения обаче за влизане и излизане от Москва", заяви градоначалникът.

Освен това Собянин помоли московчани да се доверяват само на официални източници на информация. "Призовавам ви да продължите да пазите спокойствие – в името на нашето единство и обществената консолидация", допълни Собянин .

Междувременно московският департамент по транспорта съобщи, че временно се преустановява движението по река Москва, а работата на кейовете е  ограничена.

Властите в Краснодар заявиха, че не се планира затваряне на Кримския мост. Движението по него между Кубан и Крим продължава да се извършва в нормален режим, уточняват от държавното управление на пътищата.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев каза, че обстановката в региона  не изисква въвеждането на допълнителни ограничителни мерки. "Ситуацията се намира под пълен контрол", написа той в "Телеграм".

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.