Нещо изключително смешно се е случило в Народния театър

Нещо изключително смешно се е случило в Народния театър
18-02-2023г.
0
Кристиян Шкварек

Нещо изключително смешно се е случило онзи ден на дългоочакваното представление на Джон Малкович в Народния Театър. 

Огромен успех за Народния - докарват световна звезда в България, пълнят залата с билети до 400 лв бройката. Професионална подготовка, всичко минава успешно, Малкович играе, постановката свършва, светват лампите. 

Той и Ингеборга излизат пред публиката, при което започват да им се поднасят букети. Един от първите е специално от кмета на столицата, Йорданка Фандъкова. Не го поднася тя, но е обявен от кого е. При което публиката, пълна с протестъри от "Да, България" започва да освирква просташки. 

Ок, ама...ю

Малкович си няма представа от нюансите на жълтопаветния политически активизъм и няма как да знае кого точно освиркват. Гледа втрещено. Какво да реши човекът? Играе два часа, дава всичко от себе си, после излиза пред публиката и при получаване на букет почват да го освиркват. 

Най-големите простаци в България, а и във всяко общество, са новопридобилите статут на средна класа, домъкнали се до столицата и отчаяни всячески да докажат този си статут селяндури. Тъкмо от селяни се състои учудващо голям процент от т.нар. "демократична общност", от гласоподавателите на ДБ и ПП. Но за разлика от другите селяни, стойностните, това са онези, за които произходът им е тежък комплекс, който могат да избият само с фанатично подражание на културата и активизма на "градските хора". 

Затова толкова често ще забележите, че най-радикалните стожери на уж "софийската десница" са всъщност хора от дълбоката провинция като Антоанета Цонева, Поли Паунова, Атанас Атанасов. Този феномен се среща често из Бизнес Парка - мйекащ nouveau richе от еди кое си село, ходи показно под ръка с "Капитал" и защитаващ с пяна на уста "Спаси София". Всичко е поза - "по-софиянци от софиянците", ако рамката ми е на ДБ и ползвам лафове от времето на "НОрешарски" ще се впиша! 

После дават 400 лв за Малкович, качват задължително снимка на билета си във Фейсбук, и като излезе човекът за букети...го освиркват. Понеже, "ъъъ, таковааа, ФондУпкова! Ъъъ вижте г-н Малкович то мафията, Трейс..."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.