Призовавам да се успокои топката

Призовавам да се успокои топката
17-02-2023г.
0
Йордан Халачев

Президентът Радев предизвиква както истерия в евроатлантическата общност и американските началници, така и възмущение в голяма част от патриотите, подкрепящи Русия.
Това говори до голяма степен добре за него, че успява да защити българските интереси или поне се опитва.

У нас веднага долетя координаторът на американските санкции по закона „Магнитски“, приема на когото от Радев вбеси пък патриотите.
Припомням някои от последните  изказвания и действия на Радев:
 „В момента Крим е руски, че какъв да е“?

В Брюксел той директно заяви, че България ще наложи вето на евентуални ядрени санкции срещу Русия.
Култово бе изказването му за “Партиите на войната”.
Радва ме, че с всеки следващ списък от лица по закона „Магнитски“ отношението към САЩ  от  мнозинството българи става все по-скептично.
Някои от нашите хора - Томова, Марков и доста други прекаляват според мен в отрицанието към Радев и Костадинов, а първите двама дори брутално изопачиха фактите за Възраждане и прословутия чл.3, за изпращането на български военни в Украйна.
Отношението им и към Възраждане, и към Радев започва да предизвиква в мен все повече въпроси: какво точно искат да постигнат, дали не работят за нечии други интереси или просто търсят популярност.  

Подобна истерия и "приятелски огън" наливат вода в мелницата на декларираните им врагове "добрите“ шарлатани от ПП и ДБ" и повъзкръсналата шайка на ГЕРБ.

Искам да декларирам,че не съм член на Възраждане или на друга партия. Старая се да действам според дългосрочните интереси на България,така както ги разбирам.

Съгласен съм, че някои от действията на Радев са противоречиви, но нека се запитаме, по-добре ли е някой като Плевнелиев?

Имаме ли нещо по добро от Възраждане, Костадинов и Радев на властови позиции? Не, нямаме в момента и не се очертават и в близко бъдеще.
Затова призовавам да се успокои топката.

Идват важни референдуми и избори, и нека се съобразим с реалностите.

Напълно съм съгласен с Волгин, че политическите представители на нашенския умнокрасивитет са царе да кичат формациите си с абсурдно-глуповати определения. Коалиция на „добрите сили“ – това щяло да представлява обединението на ПП, ДБ и разни други, никому неизвестни, миниатюрни грантаджийски структури. 

Сигурно помните, че когато се създаваше поредната политическа шарлатания у нас, наречена ПП, (наистина не без съдействието на Радев), нейните лидери казваха, че ставало дума за организация на „почтените“. 

Е, твърде скоро „почтените“ получиха възможността да управляват и всички разбрахме за какво всъщност става дума. 

„Почтеността“ им се изрази в това да купуват по-скъп руски газ, да продават тайно и в нарушение на решението на българския парламент оръжие на Украйна, да сключват меморандуми с Gemcorp и да работят в услуга на разни „иновативни“ и „креативни“ криптокомпании.

Със сигурност, ако тези и други подобни политици отново получат възможността да управляват, те ще извършват сходни „почтени“ действия, само че вече ще ги наричат „добри“ практики. 

Само си спомнете как тези партии, както и присъдружните им НПО, когато се опитваха да ни убедят как час по-скоро трябва широко да отворим вратите за членство на Скопие в ЕС и шайката бързо ги подкрепи.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.