Не подготвяйте пътя за децата си. Подгответе децата си за пътя

Не подготвяйте пътя за децата си. Подгответе децата си за пътя
17-02-2023г.
0
Гост-автор

Според психолозите има четири вида интелигентност:
1) Коефициент на интелигентност (IQ)
2) Емоционален коефициент (EQ)
3) Социален коефициент (SQ)
4) Коефициент на бедствие (AQ)

1. Коефициент на интелигентност (IQ): това е мярката за вашето ниво на разбиране.  Имате нужда от IQ, за да решавате математически задачи, да запаметявате неща и да си припомняте уроци.

2. Емоционален коефициент (EQ): това е мярката за вашата способност да поддържате мир с другите, да спазвате времето, да сте отговорни, да бъдете честни, да уважавате границите, да бъдете смирени, искрени и внимателни.

3. Социален коефициент (SQ): това е мярката за способността ви да изградите мрежа от приятели и да я поддържате за дълъг период от време.

Хората, които имат по-висок EQ и SQ, са склонни да стигнат по-далеч в живота от тези с висок IQ, но нисък EQ и SQ. 

Повечето училища се възползват от подобряването на нивата на IQ, докато EQ и SQ се омаловажават.
Човек с висок коефициент на интелигентност може да се окаже нает от човек с висок EQ и SQ, въпреки че има среден коефициент на интелигентност.
Вашият EQ представлява вашия характер, докато вашият SQ представлява вашата харизма.  Отдайте се на навици, които ще подобрят тези три Q, особено вашите EQ и SQ.
Сега има 4-та, нова парадигма:

4. Коефициентът на бедствието (AQ): Мярката за способността ви да преминете през труден етап в живота и да излезете от него, без да загубите ума си.
Когато се сблъска с проблеми, AQ определя кой ще се откаже, кой ще изостави семейството си и кой ще обмисли самоубийство.
Моля, родители, запознайте децата си с други области на живота, а не само с академичните среди. Те трябва да обожават физическия труд (никога не използвайте работата като форма на наказание), спорта и изкуствата.
Развийте техния IQ, както и EQ, SQ и AQ.  Те трябва да станат многостранни човешки същества, способни да правят неща независимо от родителите си.
И накрая, не подготвяйте пътя за децата си. Подгответе децата си за пътя."

Maria Vassileva

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.