НАТО избра София: Стъпихме с единия крак в бездната

НАТО избра София: Стъпихме с единия крак в бездната
28-05-2024г.
0
Симеон Миланов

Северноатлантическият алианс избра София, за да отпрати посланието си, че Украйна може и трябва да удря в т.нар. "стари" руски територии със западните оръжия, които щедро се изливат върху ВСУ. 

Не, това не е случайност, а добре премислен ход, който ни дава ясна индикация какво може да последва, а българската десница, която доминира политиката ни почти непрекъснато от повече от две десетилетия, следва сценария, за да спаси задграничните си сметки. 

В същия ден, в който НАТО отпрати зловещото си послание, че Украйна де факто има разрешение да удря руските градове (нещо, за което отдавна Москва предупреждава, че ще доведе до асиметрична ответна реакция), Въоръжените сили на Зеленски удариха руска радиолокационна станция, която е част от ядрената структура на РФ. Това е фактически удар по руската ядрена триада, който вероятно има за цел да изпробва системата за сигурност на РФ, както и да подготви почвата за нещо по-мащабно. Руските военни заявиха, че НАТО се готви за изпреварващ ядрен удар по Русия или поне прави учения за такъв сценарий. 

Очевидно Алиансът чрез украинците се опитва да изпробва ядрените системи на Русия, като в същото време смята, че Москва няма куража да отвърне на пресичането на "червените линии". Което показва липсата на памет и адекватност у някои европейски и американски политици, защото ако върнем лентата назад, още когато НАТО отказа руските предложения за гаранции за сигурност от 2021, руснаците заявиха, че ще отговорят с военно-технически средства, и както знаем, го направиха през февруари, 2022. 

Всички тези събития се навързват в една особено зловеща картина. А изборът на София за посланието на НАТО е още по-плашещ. Западните сили разбират, че българите и руснаците имат многовековни симпатии едни към други, както заради Освобождението, така и заради епохата на социализма, общото ни вероизповедание, близък език и култура. Някога Освобождението на България се превръща във възходящия пик на руската славянофилска доктрина и поради това нашата страна заема особено символично значение. Отпращайки посланието си от столица на нация, в която от 60 до 80 % от населението е приятелски настроено към Русия, НАТО вбива успешно клин между двата народа. Но по-страшното е, че заради геостратегическото ни положение, западните планьори са избрали България като една от следващите възможни арени на сблъсъка. Минимум като военен тил на Украйна, в какъвто все по-усилено се превръщаме от две години насам. 
Но освен военен тил има сериозна опасност да се превърнем и в пряк участник във войната. Отдавна се говори за "коалиция на желаещите", а Франция на Макрон открито каза, че ще изпрати френските чуждестранни легионери в страната. От руските информационни източници вече има данни за поне 50 загинали френски военни на територията на Украйна след изявленията на Макрон. И тъй като човешкият ресурс на украинците е все по-изчерпан, недостигащ и демотивиращ, никой в Киев не би отказал няколко хиляди българи, които да изпълняват поне охраняващи функции, а може би и да бъдат изпратени на самия фронт. 
Както е известно, основният натовски военен актив в Черноморския басейн се концентрира в България и Румъния, особено след като Турция зае балансирана позиция между Запада и Русия, отказвайки да участва в милитаризацията на региона. Единственото, което е нужно, за да се задвижат мащабните планове за въвличане на Русия в допълнителна поредица от конфликти в Черноморския регион, е българският тил да се "обезопаси", което може да стане само чрез нова, по-сигурна сглобка. Не трябва да има никакво съмнение, че след тези избори, каквото и да казват сега, ППДБ и ГЕРБ ще опитат отново да се коалират. 
Единственият ход на българския народ в тази ситуация е да спре да настъпва една и съща мотика и да гласува ударно на изборите срещу партиите на войната. 
Коалиция "Солидарна България" отдавна и категорично заяви, че България не може и не трябва да бъде въвличана в чужди военни авантюри, но цялото политическо статукво, водено от зависимостите си, е готово да следва заповедите и инструкциите от чужбина.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.