Москва: Украйна засили атаките срещу Русия, за да измоли още помощ от Запада

Москва: Украйна засили атаките срещу Русия, за да измоли още помощ от Запада
17-03-2024г.
0
Лентата

Киев засили терористичните действия срещу Руската федерация, за да измоли от Запада за повече финансова помощ и смъртоносни оръжия. Това съобщи руското външно министерство, предаде ТАСС.

„Очевидно е, че корумпираният режим в Киев засили терористичните си действия във връзка с протичащите президентски избори в Русия, за да покаже на западните куратори своята активност и да измоли още повече финансова помощ и смъртоносни оръжия“, се казва в изявление на руското външно министерство. 

„Всички подобни случаи на терористични методи за въздействие върху волята на хората се записват внимателно, ще бъдат надлежно разследвани, а извършителите ще понесат тежки и неизбежни наказания“, добави дипломатическото ведомство.

В допълнение Министерството на външните работи отбеляза, че опитите за проникване дълбоко в Русия от страна на украински бойци, успешно потиснати от руските въоръжени сили, са се засилили. „През последните два дни в резултат на масиран обстрел в района на Белгород двама души бяха убити и 19 бяха ранени“, посочиха от министерството. На 16 март Въоръжените сили на Украйна хвърлиха снаряд от безпилотен летателен апарат върху избирателна секция в село Благовещенка, Запорожка област.

Дипломатическото ведомство е убедено, че жителите на граничещите с Украйна руски региони „няма да се поддадат на провокациите на киевския режим, няма да се страхуват да дойдат в избирателните секции и да гласуват за избрания от тях кандидат за президент на Русия“.

Източник: ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.